Bakanlıklarda bayrak değişimi

Maliye Bakanlığı'nda bayrağı Unakıtan'dan Bakan Mehmet Şimşek devraldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Kabinede yapılan değişikliğin ardından bazı bakanlıklarda dün devir teslim törenleri yapıldı.

Nazım Ekren, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini Ali Babacan'a, Kemal Unakıtan Maliye Bakanlığı görevini, Mehmet Şimşek'e, Zafer Çağlayan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevini Nihat Ergün'e, Hilmi Güler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini Taner Yıldız'a, Devlet Bakanlığına atanan Faruk Nafiz Özak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini, Mustafa Demir'e devretti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığına atanan Ali Babacan ise Dışişleri Bakanlığı görevini, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na devretti.

Babacan, "büyük bir iç huzur ve görül rahatlığıyla" görevini Davutoğlu'na devrettiğini ifade etti. Davutoğlu da bu yeni görevinin kendisi için hem büyük bir onur ve şeref olduğunu, hem de Türkiye'ye bir borç edası için yeni bir imkan sunduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyada her alanda görüşüne başvurulan bir ülke haline gelmesi gerektiğini ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin bölgesinde izlediği düzen kurucu etkin politikayı sürdüreceklerini belirtti.

Maliye'de bayrağı Şimşek devraldı

Kemal Unakıtan da devir teslimin ardından yaptığı konuşmada, Mehmet Şimşek'in Maliye bürokrasisini, dünya uygulamalarını iyi bildiğini, başarılı olacağına inandığını söyledi. Unakıtan, ''Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum.'' dedi.

Mehmet Şimşek de görevi, büyük bir onur ve sorumluluk duygusuyla devraldığını söyledi. Konuşmasında küresel krizin etkilerine de değinen Şimşek, bir yandan krizin Türkiye ekonomisine etkilerini en aza indirecek önlemleri almak, diğer yandan kazanımları ve orta vadeli sürdürülebilirliği korumak gibi zorlu bir görevle karşı karşıya olduklarını söyledi.