Bal üretiminde hedef dünya birinciliği

TAB Yönetim Kurulu Üyesi Kaba, "Dünya bal üretiminde ikinci sırada yer alan ülkemizi ilk sıraya yükseltmek için çalışıyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE - Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, Türkiye'yi dünya bal üretiminde ilk sıraya yükseltmek için çalıştıklarını belirtti. 

Kaba, yaptığı açıklamada, Türkiye'de arıcıların bilinçli olduğunu ve dünyanın çeşitli ülkelerini gezerek tecrübeler kazandıklarını söyledi. 

Türk arıcısının her konuda en önde olduğunu vurgulayan Kaba, "Dünya bal üretiminde ikinci sırada yer alan ülkemizi ilk sıraya yükseltmek için çalışıyoruz. Arıcılarımız araştırmacı, eğitimli ve bilinçli. Üretim miktarı ve kalite açısından en önemli ülkeler arasındayız. Rekabet gücümüz yüksek. Biz de gerekli yönlendirmeleri ve teşvikleri uyguluyoruz. İlgili bakanlığın da üretimin artmasına yönelik çalışmaları bulunuyor" diye konuştu. 

Kaba, kış öncesi arıcıların alması gereken önlemler olduğuna işaret ederek, "Arıcılarımızın kış aylarında parazit temizliği yapması gerekir. Kovanlarda yeterli miktarda bal yoksa şerbetleme işlemi uygulanmalı. Hastalıklardan arındırılmış, genç popülasyonla kışa girmek önemli" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir