Balıkçılar 'vira bismillah' dedi tezgahlar şenlendi

Denizlerde 1 Eylül'de "vira bismillah" diyen balıkçıların avladıkları balıklarla tezgahlar dolarken, en çok tüketilen hamsi, sardalya ve istavritin kilogramı 10 liradan alıcı buluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Denizlerde 1 Eylül'de "vira bismillah" diyen balıkçıların bol miktarda avladıkları balıklar sayesinde tezgahlar şenlenmeye başladı. Fiyatı da uygun bulan vatandaşlar balıklara yoğun ilgi gösterdi.

Bursa'daki balıkçılardan Ali Kocaman,  yaptığı açıklamada, merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Pazarı'ndaki tezgahında satışların şu an için çok iyi olduğunu söyledi.

Özellikle hamsi ve sardalyanın fiyatının uygun olduğunu ifade eden Kocaman, ''Hamsi, sardalya, istavrit 10 lira. Vatandaş memnun, biz de çok memnunuz. Çok şükür şu anda işlerimiz gayet iyi. Vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.'' diye konuştu.

Mangalcıların tercihi sardalya

Çanakkale Balıkhali'nde av yasağının kalkmasının ardından ilk hafta sonunda yaşanan balık bolluğu tezgahlara yansıdı.

Haldeki tezgahlarda özellikle palamut, hamsi, çipura ve istavrit yoğun talep görüyor. Kilogramı 10 liraya düşen sardalya ise yağlı olduğu için mangalcıların en çok tercih ettiği balıklar arasında bulunuyor.

Balıkçı İsmail Özgül, bu yıl sezondan umutlu olduklarını söyledi.

Hamsinin kasası ucuzladı

Av sezonunun açılmasıyla Marmara'da hamsi bolluğu yaşanması, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 100 liradan işlem gören hamsinin kasasını 50 liraya düşürdü.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Su Ürünleri Bandırma Balık Hali'ne bu sabah bin 200 kasa hamsi, 200 kasa sardalya, 200 kasa kolyoz, 50 kasa tekir, 90 kasa bakolara, 50 kasa karides geldi.

Hamsinin kasası 50, sardalyanın 40-70, kolyoz 80, tekir 100, karidesin kasası ise 40-60 liradan işlem gördü.

Bu konularda ilginizi çekebilir