'Bankaların kabul etmediği teminatları biz alıyoruz'

ATO meclis toplantısına katılan KGF Genel Müdür İsmet Gergerli 'Bankaların kabul etmediği teminatları biz alıyoruz. Bankaların risk primini kaldırıyoruz" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) şubat ayı meclis toplantısı, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Türkiye Bankalar Birliği Genel Başkanı Hüseyin Aydın ve KGF yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısının güçlü Türkiye için önemine işaret ederek, 150 bin ATO üyesinin ekonomik taarruzlara karşı üzerine düşenleri yapmasını istedi. İstihdam seferberliğine ATO olarak destek vereceklerini belirten Baran, "Daha çok üretmeli, daha çok kazanmalı, daha çok kazandırmalıyız. İşlerimizi büyütüp, ekonomimizi daha da güçlendirmeliyiz" dedi. Baran, iş dünyasının temsilcisi olarak ekonomik cephedeki sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, bu alanda teyakkuzda olduklarını söyledi.

Baran: Hedef 20 bin üyemizin nefes alması

TOBB öncülüğünde başlatılan Nefes Kredisi'ne 365 oda ve borsa içinde en büyük katkıyı ATO'nun verdiğini anlatan Gürsel Baran, "Hedefimiz 20 bin üyemizin nefes alması. Onlar nefes alsın ki ticaretin ciğerleri bayram etsin. İşleri büyüsün, Türkiye büyüsün" diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Ankara'nın girişimcisiyle, savunma sanayisiyle, medikal sanayisiyle ve mobilya endüstrisiyle öncü sektörlerin yer aldığı bir şehir olduğunu belirtti. KOBİ'lere yönelik destek programı hakkında bilgi veren KOSGEB Başkanı Recep Biçer de, finansman desteklerinin yanı sıra laboratuvar hizmetleri ile bilgilendirme, yönlendirme ve işbirliği çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Toplantının diğer katılımcısı Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da geçici ödeme güçlüklerine yönelik uygulanan yapılandırma imkanları hakkında bilgi verdi. Aydın, sektörün büyümeye destek olmaya devam edeceğini anlattı. KGF Genel Müdür İsmet Gergerli de doğrudan kefalet vermeyen KGF'nin bankalara kefalet desteği sunduğunu belirterek, "Bankaların kabul etmediği gayrimenkulleri alarak kredi vermelerini sağlamak istiyoruz. Bankaların risk primini kaldırıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir
KGF