Barsan Global Lojistik, Çin'de atağa geçti

BGL, önce Hong Kong'daki deposunu özvarlığı yaptı, ardından Şanghay'da lojistik üssü kurdu ve ticaret merkezi Yiwu'da yatırımını tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

HONG KONG - Gümrükleme, uluslararası kara-deniz-hava-demiryolu nakliye, gümrüklü ve gümrüksüz depolama, stok yönetimi ve dağıtım gibi lojistiğin tüm alanlarında entegre hizmet veren Barsan Global Lojistik (BGL), Çin'de üç koldan atağa geçti.

BGL, önce Hong Kong'daki deposunu özvarlığı yaptı, ardından Şanghay'da lojistik üssü kurdu ve ticaret merkezi Yiwu'da yatırımını tamamladı.

BGL Yönetim Kurulu Üyesi ve Direktörü Sadık Baydere, şirketin Hong Kong'daki lojistik merkezinde düzenlediği basın toplantısında, küresel pozisyonunu güçlendirmek için yatırımlarını sürdüren BGL'nin son 4 yılda 150 milyon avro yatırım yaptığını geçen yılki cirolarının 400 milyon dolar olduğunu belirterek, 12 ülkede olduklarını ve 26 lojistik merkezine sahip bulunduklarını anlattı.

Baydere, entegre lojistik hizmeti veren bir şirket olduklarını vurgularken, amaçlarının mevcut kaynakları optimize ederek hizmet vermek olduğunu bildirdi. Sadık Baydere, depo ve stok yönetimi hizmeti verebilmenin farklılık yarattığını belirterek, bunun müşterileri kendilerine bağlayan bir segment olduğunu, müşterileriyle ilişkilerinin al-sat şeklinde değil iş ortaklığı şeklinde olduğunu söyledi.

"Enerji ve kamu hariç, özel sektör dış ticaretinin yaklaşık yüzde 12-13'ünü müşterilerimiz adına gerçekleştiriyoruz" diyen Baydere, lojistik sektörünün dışına çıkmayı düşünmediklerini de kaydetti.

Zaten küresel bir şirket olduklarını vurgulayan Baydere, "2020 yılında dünyada lojistik sektörünün büyük oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz" dedi.

Çin'deki yatırımlar

Çin pazarına 2000'de giren ilk Türk lojistik şirketi, halen de Hong Kong'da yüzde 100 yabancı sermayeli tek şirket olduklarını vurgulayan Baydere, Çin'de üç önemli adım attıklarını anlattı. 

Öncelikle Uzakdoğu pazarının önemli lojistik şirketlerinden Unimar'la yüzde 50 ortak olduklarını bildiren Baydere, Hong Kong'daki depolarını özvarlıklarına kattıklarını, Şanghay'daki dünyanın en büyük limanına lojistik üssü kurduklarını ve son olarak da ticaret merkezi Yiwu'da lojistik yatırımını tamamladıklarını anlattı.

Orta Asya pazarında hakim konuma gelebilmek için lojistik merkezlerini kurdukları Yiwu'nun Çin'in devasa büyüklükteki Tahtakale kenti olarak bilindiğini belirten Baydere, herkesin gittiği yerlere gitmek yerine farklı yerlere gitmeyi tercih ettiklerini belirtti.

Hong Kong'da kendi öz varlıklarına kattıkları deponun her biri 6 bin metrekareye yakın 25 katlı bir binada olduğunu belirten Baydere, binanın 18. katındaki depolarının yaklaşık 3 bin metrekare olduğunu bildirdi.