Başbakan: İlginç bir çalışmamız var, yakında açıklayacağız

Esnaf, işveren ve ticari hayatı önemli ölçüde rahatlatacak bir düzenleme yapacaklarını belirten Başbakan Yıldırım, "Daha ilginç bir çalışmamız var. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, ekonomide yaşanan geçici süreçten Türkiye'nin en az etkilenmesi için hükümetin de Merkez Bankası'nın da (TCMB) gereken tedbirleri aldığını, bugün kendi başkanlığında toplanacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK)son durum değerlendirmesini yapacaklarını açıkladı. Yıldırım, ayrıca; esnaf, işveren ve ticari hayatı önemli ölçüde rahatlatacak bir düzenleme içinde olduklarını da vurguladı.

80 bin KOBİ'ye 5 milyarlık 'nefes'80 bin KOBİ'ye 5 milyarlık 'nefes'

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen 'Nefes Kredisi Lansmanı'nda döviz piyasalarında yaşanan dalgalanmalarla ilgili şöyle konuştu:

"Türkiye ekonomisi güçlü temellere dayanıyor. Finans sektörümüz güçlüdür. Firmalarımızın kabiliyetleri güçlüdür. Küresel şartları dikkate alarak bu süreçten en az etkilenmemiz için gereken tedbirleri alıyoruz. Türkiye bugünkü şartların daha ağırlarını geçmişte 4-5 kez yaşadı. ABD seçimlerinden sonra yaşanan sürecin etkileri de geçicidir."

Vatandaşlara bu süreçte serin kanlı olmaları çağrısı da yapan Yıldırım, "Bu dalgalanma gelip geçecek. 2017 çok daha iyi olacak" diye konuştu.

Küresel ekonomideki hareketliliğin, petrol üretiminin kısıtlanması kararı sonrası yeni bir seyir aldığını da vurgulayan Yıldırım, bugün kendi başkanlığında yapılacak EKK toplantısına da dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Bugün EKK'yı toplayacağız. Son durum değerlendirmelerini yapıp tekrar alınması gereken kararı vatandaşlarımızla paylaşacağız.. TCMB de gereken kararları, kendi kapasitesi içerisinde bağımsız olarak alıyor."

Başbakanlık, Yıldırım, ilgili bakanlar ve üst düzey ekonomi bürokratlarının katılacağı EKK'nın bugün 17:00'de Çankaya Köşkü'nde toplanacağını duyurmuştu.

"Aslında bizim daha ilginç bir çalışmamız var"

Yıldırım, "Tabii ki biz öncelikli olarak ülkemizin, ekonomisinin bu geçici süreçten en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerimizi alıyoruz, alacağız." dedi.

Diğer taraftan Merkez Bankasının da bağımsız olarak kendi kapasitesinde kararlar aldığını dile getiren Yıldırım, "İnşallah bu yaptığımız güzel girişim, başka yeni projelerle devam eder. Bekliyoruz. Diğer bankalarımıza da bir örnek olsun. Aslında bizim daha ilginç bir çalışmamız var ama tamamlanmadı. Onu da önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağız. O da esnafımızı işverenlerimizi, ticari hayatımızı çok önemli ölçüde rahatlatacak bir girişimdir." diye konuştu.