Başhesap uzmanının ölümü 'kapkaçtan'

Erdoğan Topalhocaoğlu, kapkaççılar yüzünden can vermiş

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Maliye Bakanlığı Başhesap Uzmanı Erdoğan Topalhocaoğlu'nun (58), Cankurtaran İstasyonu'nda trenden perona düşerek ölmesiyle ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 30 Temmuz 2008 tarihinde Halkalı-Sirkeci seferini yapan banliyö treninde bulunan Topalhocaoğlu'nun, Cankurtaran İstasyonu'nda trenden perona düşmesiyle ilgili olarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince araştırma başlatıldı.

Topalhocaoğlu'nun cep telefonunun gasp edildiğini belirleyen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çeşitli semtlerdeki tezgahlarda cep telefonu satan kişiler üzerinde çalışma yaptı.

Topaloğlu'na ait olduğu tespit edilen cep telefonunun Şirinevler'deki bir tezgahta olduğunu belirleyen polis, tezgahtar İ.S'yi gözaltına aldı. İ.S'nin polisteki ifadesinde, cep telefonunu yine tezgahtarlık yapan kardeşi İ.S'den aldığını söylemesi üzerine, bu kişinin Edirne'nin Keşan ilçesinde olduğu belirlendi.

Telefon Keşan'da çıktı

Keşan'dan gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen İ.S, polise verdiği ifadede, söz konusu cep telefonunu Osman T'den 100 YTL karşılığında satın aldığını söyledi. Şirinevler'de gözaltına alınan Osman T. (24) de Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Osman T'nin polisteki ifadesinde, ''Trenin Cankurtaran İstasyonu'nda durması üzerine Topalhocaoğlu'nun elindeki cep telefonunu alarak kaçtığını ve kendisine direnen ve peşinden gelen Topalhocaoğlu'nun, daha sonra dengesini kaybederek perona düştüğünü'' söylediği öğrenildi.

İfadesinde ''Topalhocaoğlu'nun öldüğünü gazete haberlerinden öğrendiğini'' anlatan Osman T'nin, ''öldürme kastının olmadığını'' söylediği kaydedildi.

Osman T'nin, daha önce ''gasp'', ''yaralama'', ''bıçakla tehdit'' ve ''cep telefonu hırsızlığı'' suçlarından poliste kaydı olduğu anlaşıldı.

Osman T. ile İ.S. ve kardeşi İ.S, polisteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Trenden perona düşmüştü

Halkalı-Sirkeci seferini yapan banliyö trenine binen Topalhocaoğlu, 30 Temmuz'da Cankurtaran İstasyonu'nda trenden perona düşerek ağır yaralanmıştı. Başını beton zemine çarpan Topalhocaoğlu, Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık 8 saat süren ameliyata rağmen kurtarılamamıştı.

Erdoğan Topalhocaoğlu'nun cenazesi memleketi Burdur'da önceki gün toprağa verilmişti.