Başkent Doğalgaz'dan sayaç bedeli açıklaması

Şirket hiçbir aboneye sayaç bedellerinini iadesi ile ilgili bir borcu bulunmadığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başkent Doğalgaz Dağıtım şirketinden yapılan açıklamada, "Şirketimizin, hiçbir aboneye sayaç bedellerinini iadesi ile ilgili bir borcu bulunmamaktadır" denildi. 

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin'in, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin abonelerine sayaç bedellerinin iadesiyle ilgili borcu olduğu yönündeki iddialarının asılsız olduğu, şirketin hiçbir aboneye sayaç bedelleri ve bağlantı bedeliyle ilgili borcu bulunmadığı" ifade edildi. 

"İddiada bulunanlarla yargı önünde hesaplaşılacaktır" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Şirketimiz her türlü işlem ve uygulamaları EPDK kararları ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yerine getirmekte olup, şirketimizin hiçbir aboneye sayaç bedellerinin iadesi ile ilgili bir borcu bulunmamaktadır. 

Şirketimiz bu konuda EPDK'yı göreve çağırmaktadır. Eğer bu şahsın yaptığı açıklamalar doğru ise EPDK tarafından şirketimiz hakkında inceleme başlatılmalı ve ilgili mevzuat çerçevesinde bir karar verilmelidir. Ancak Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin'in bu iddiaları gerçeğe ve EPDK mevzuatına aykırı ise bu takdirde EPDK tarafından bu şahsa ve başında bulunduğu derneğe gerekli yaptırımın uygulanması için harekete geçilmesi gerekmektedir.Şirketimiz bu konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılarını da göreve çağırmaktadır."