Başkentte 2 bin 500 kişiye iş imkanı

Anadolu OSB'de bu ay temeli atılacak 45 işletmenin faaliyete geçmesiyle 2 bin 500 kişiye iş olanağı sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara'nın Temelli semtindeki Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nde bu ay içinde temeli atılacak 45 işletmede iki yıl içinde 2 bin 500 kişi istihdam edilecek.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, 25 Mayıs Cumartesi günü temeli atılacak 45 işletmenin inşaatının 2 yılda tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Bu işletmelerin en az 2 bin 500 kişiye iş olanağı sağlayacağını anlatan Tuncay, "Yatırımların üst yapı maliyeti 125 milyon lira. Ekonomik kriz ortamında böylesi yatırımların varlığı önemli" dedi.

Yatırımların yapılacağı bölgede, ulaşım ve su şebekesi gibi sorunların çözülmesini, bu konuda yetkililerin duyarlı davranmasını isteyen Tuncay, 45 firmanın çoğunlukla makine imalatı ve çelik konstrüksiyon alanlarında faaliyet göstereceğini, yatırımların çevreye duyarlı olacağını bildirdi.

Tuncay, Anadolu OSB'deki doluluk oranının yüzde 80 seviyelerinde olduğunu, bölgedeki yatırımların doğrudan istihdam sağladığını ifade ederek, "Türkiye'nin her 100 dolarlık ihracatının 70-80 doları ithal girdi içeriyor. Biz, ithal girdi oranının azalmasına, kendi kaynaklarımızı kullanarak üretim yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

OSB'lerin kurulmasına ilişkin yer seçimleri yapılırken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kriterlerine uyulmasının zorunlu olduğunu belirten Tuncay, "Su yatakları, akarsu kenarları, orman arazileri gibi yerlerin civarında OSB kurulamıyor. Bu, doğru bir yaklaşım. Biz, 2 bin metrekarenin üzerindeki sanayi yatırımlarında da Bakanlığın kriterlerinin uygulanmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.
    
"Her fabrika gururumuz olacak"
    
     Anadolu OSB'nin kurucu derneği OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Adnan Keskin de derneğin, sorun tespiti yapmanın ötesinde imkanları ölçüsünde çözüm de ürettiğini söyledi.
     Anadolu OSB'nin, derneğin 22 yıllık tarihinin en önemli kurumsal varlıklarından biri olduğunu belirten Keskin, şunları kaydetti:
     "Derneğimizin öncülüğünde kurulan Anadolu OSB, Türkiye'de bir sivil toplum örgütünün kurduğu ilk OSB olması bakımından modeldir. Bu, OSİAD kadrolarının vizyonunu, üretime olan sevdasını, Türkiye'de sanayiye, kalkınma ve refaha verdiği önceliği göstermekte ve rant politikalarına karşı üretimi savunduğumuzu ortaya koymaktadır. Anadolu OSB'de bacası tüten her fabrika, bizim gururumuz olacaktır. Açılan istihdam kapısıyla bu ülkeye olan borcumuzu ödemiş olmanın vicdani rahatlığını yaşayacağız."