Baykal'ın zam eleştirisi sürüyor: Milletin ümüğünü sen sıktın

CHP Lideri Baykal, doğalgaz zammıyla ilgili Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirisine devam etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Doğalgaza yapılan zammı eleştirmeye devam eden  CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan'ın zammı geri alması gerektiğini belirterek, "Milletin ümüğünü bu doğalgaz zammıyla sen sıktın" dedi.

Baykal, Hasanoğlan'da Belediye Parkı ve içindeki yöresel el sanatları ürünlerinin sergilendiği müzenin açılışı törenine katıldı.

Baykal, "Son umudumuz Anayasa Mahkemesi idi. Ne yapalım, o da bu kararı uygun gördü. Bu karar uygun görülmüş olabilir, Anayasa'ya uygun olabilir ama bu halka zarar verecek bir karar olmasına engel değildir" dedi.

CHP'nin iktidara gelmesi durumunda ele alıp değiştireceği uygulamaların başında belediyelere ilişkin bu haksız uygulamanın bulunduğunu ifade eden Baykal, Hasanoğlan'ın da ilçe yapılacağını bildirdi.

Baykal, belediyelere ilişkin yeni uygulamayı eleştirerek, "İktidar, kimseye ebediyen verilmez. Bugün gelirler, yarın giderler. Geldikleri gibi gidecekler. Gittiklerinde yaptıkları yanlışlar, düzeltilecektir. Yanlışlığı yapanlar pişman olacaklardır" diye konuştu.

"Bu zam bir mali terördür"

Doğalgaz zammını da eleştiren Baykal, zammın iktidarın iç yüzünü ortaya koyduğunu savundu.

"Artık yüzündeki makyaj dökülüyor, gerçek ortaya çıkıyor" diyen Baykal, doğalgaza 10 aylık dönemde yüzde 82 artış yapılırken, ücretlilere verilen zamların çok düşük kaldığını ifade etti.

Zamlar sonrasında vatandaşın yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirten Baykal, "Bu doğalgaz zammı, bambaşka bir şeydir. Bunda makul bir zam anlayışının ötesinde bir şey var" dedi. Doğalgaza "Vurgun gibi ansızın gece yarısı" bir zam yapıldığını ileri süren Baykal, şunları kaydetti:

"Neymiş, BOTAŞ'ın zararı varmış, niye zararda BOTAŞ? Ankara Büyükşehir Belediyesinden alacağı var. Alacağı tahsil etmesine izin vermiyorsun. Sonra bunların acısını vatandaştan çıkarıyorsun. Dün bu doğalgaz zammı için 'zulümdür' demiştim. Bugün yeni bir şey söylüyorum; bu zam bir mali terördür. Hükümete tavsiyem şudur; Başbakan derhal, bir kez daha değerlendirsin ve bu zammı geri alsın. Buna mecburiyet vardır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, IMF ile anlaşmaya yönelik sözlerini de hatırlatan Baykal, "Ne IMF'nın ümük sıkması... Milletin ümüğünü bu doğalgaz zammıyla sen sıktın Tayyip ErdÜmük sıkmamın daniskasını Başbakan doğalgaz zammıyla göstermiştir" diye konuştu.