BDDK lisans konusunda yetkili olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - BDDK Başkanı Öztekin, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı'na ilişkin, "BDDK lisans konusunda yetkili olacak. Yeter ki bize yetki verin" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, TBMM Başkanlığı'na sunulan Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı hakkında, "Tasarı, MoneyGram, Western Union  gibi hizmetlerin de Türkiye'de bağımsız olarak yapılabilmesini sağlıyor. BDDK lisans konusunda yetkili olacak. Bize güveniyorlar ve biz görevden kaçmıyoruz. Biz yaparız dedik, yeter ki bize yetki verin" diye konuştu.

Bu kanun tasarı ile BDDK, ödeme kuruluşlarının faaliyetlerini geçici olarak durdurmaya, faaliyet iznini iptal etmeye yetkili olacak. Fonlar, tasfiyeye ya da faaliyet izninin iptal edilmesi halinde fon sahiplerinin haklarının tazmin edilmesi ve yükümlülüklerin yerine getirilmesini teminen kullanılacak.

Para ya da para yerine geçen evrak veya senetleri zimmetine geçiren sistem işleticisi, ödeme kuruluşu ve elektronik para kuruluşu yetkili ve görevlileri, 6 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. BDDK'da başkan yardımcısı, daire başkanlıklarıve müdürlük sayıları artırılacak.