BEBKA 20 milyon lira hibe verecek

BEBKA Genel Sekreteri Cülfik: "Toplamda 3 başlıkta 20 milyon TL'lik yeni bir çağrıya çıkmış olduk. Umarım Bursa, Eskişehir ve Bilecik için hayırlı olur ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunur"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA  - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Mehmet Sait Cülfik, 2013 yılında 20 milyon lira hibe vereceklerini bildirdi.
Cülfik, BUTİM'de düzenlenen 2013 Yılı Mali Destek Programları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2013 Yılı Mali Destek Programları'nda "Sürdürülebilir Sanayi", "Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı" ve "Turizm Tanıtım" alanlarında kar amacı gütmeyen projelerin destekleneceğini, projelerin teslim edileceği son tarihin ise 20 Mart 2013 olduğunu ifade etti.
BEBKA'nın, 2010 ve 2011 yıllarında proje teklif çağrılarında toplam 28 milyon lira bütçe ile 665 proje başvurusundan başarılı olan 128 projeyi desteklediğini dile getiren Cülfik, geçen yıllarda proje çağrılarına olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini, bu yıl da büyük ilgi beklediklerini söyleyerek, "Bu yıl hem destek bütçemiz artarak 20 milyon lira oldu hem de hibe miktarlarımız proje başına 1 milyon lira noktasına kadar arttı" dedi.
Geçen yıl destek programlarına özellikle Ar-Ge konusunda KOBİ'lerin başvurduğunu ve bu şekilde kurdukları laboratuvarlarla uluslararası rekabette ellerini güçlendirdiğini dile getiren Cülfik, şunları kaydetti:
"Bu yıl ise 'Sanayide Ar-Ge', 'Çevre ve Enerji' gibi konulara destek olmayı hedefliyoruz. Hibe oranlarımız arttı. Geçen yıl 400 bin lira mertebesinde iken bu sene 1 milyon liraya çıkarttık. Ortak kullanıma yönelik olan bu alanlarda daha büyük yatırımlar bekliyoruz. Turizm altyapısının geliştirilmesi, hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik turizm altyapı programına da çıkıyoruz. Sanayi konusunda olduğu gibi turizmde de 1 milyon liraya kadar hibe alınabilecek. Bölgenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması için ise 'Turizm Tanıtım' adı altında da bir programımız var. Toplamda 3 başlıkta 20 milyon TL'lik yeni bir çağrıya çıkmış olduk. Umarım Bursa, Eskişehir ve Bilecik için hayırlı olur ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunur."
2013 Yılı Mali Destek Programlarını tanıtmak amacıyla Bursa, Eskişehir ve Bilecik'te bilgilendirme toplantıları ve ücretsiz proje yazma eğitimleri düzenlenecek. Bu toplantılarda mali destek programları hakkında bilgiler verilerek, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği ve başvuru süreci anlatılacak. Bilgilendirme toplantıları ve eğitimlerin takvimi BEBKA'nın internet sitesinden duyurulacak.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir