BeST'te satın alma işlemi tamam

Turkcell, Belarusian Telecommunications Network hisselerinin yüzde 80'ini resmen devraldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Belarusian Telecommunications Network (BeST) hisselerinin yüzde 80'i resmen Turkcell'e devredildi. Turkcell, söz konusu satın almayla ilgili taahhüt ettiği tutarın ilk taksiti olan 300 milyon doları ödediğini açıkladı.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'den İMKB'ye yapılan açıklamada; çevre ülkelerde oluşan Yatirim potansiyellerini değerlendirmek için Belarusian Telecommunications Network (BeST)'in hisselerinin % 80'ini devir almak üzere bir Satın Alım Sözleşmesi imzaladığının ve satın alma işleminin, Satın Alım Sözleşmesinde belirlenen koşulların yerine getirilmesi üzerine tamamlanacağının 30 Temmuz'da açıklandığı anımsatıldı.

26 Ağustos 2008 itibariyle, BeST'in hisselerinin % 80'ini devir almak üzere belirlenen koşulların yerine getirildiğini bildiren Turkcell, hisse devrinin gerçekleştirildiğini duyurdu. Söz konusu satın alma ile ilgili olarak taahhüt ettiği tutarın ilk taksiti olan 300 milyon ABD Doları ödediğini ve satın alma işleminin tamamlandığını kaydeden Turkcell, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "BeST'in alımının Turkcell'e büyüme potansiyeli olan bir pazara giriş fırsatı yarattığını düşünüyoruz. Ukrayna ve Bağımsız Devletler Topluluğunda elde ettiğimiz deneyim ve bilgi birikimimizi Belarus'ta BeST'i en kısa surede etkin bir bicimde farklılaştırmak için kullanacağımıza inanıyoruz."