Beyaz Rusya'dan kuruyemiş ve kuru meyveye talebi

Beyaz Rusya’dan irtibata geçen Türk asıllı müşteri toptan bazda kuruyemiş ve kuru meyve çeşitleri ithal etmek istediğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye ile Beyaz Rusya ticareti 1990’lı yılların ortasından itibaren canlanmaya başlamış, bu dönemde sürekli açık veren ticaretimiz 2000’li yıllarla birlikte ihracat değerlerinin arttığı ve günümüze doğru bazı yıllarda açık verilse de genelde ihracat değerlerinin ithalatı aştığı bir görünüm sergilemiştir.

Türk menşeli malların ülkeye AB, Polonya, Rusya Federasyonu gibi ülkelerden giriyor olması nedeniyle Beyaz Rusya resmi istatistiklerine göre Türkiye’nin Beyaz Rusya’ya ihracatı daha yüksek düzeydedir. Bu durum aynı zamanda Avrupa ülkeleri ile ticarette uygulanan yüksek vergi oranları nedeniyle Türk mallarının rekabet gücünü de olumsuz yönde etkilemektedir.

Ülkede liberal ekonomi geleneği henüz yerleşmemiş olmasına rağmen giderek artan inşaatlar, alışveriş merkezleri, kredi kartı kullanımı ve tüketim kültüründeki gelişmeler yatırım için önemli potansiyel oluşturmaktadır. Perakende satışlarda son yıllarda artış gözlenmekte olup, modern dağıtım kanalları pazarda yerleşmeye başlamıştır. Bunun yanında tekstil sektörü bu ülkeye yönelik yatırımlarda önemli bir alan yaratacaktır. Devlete ait tekstil işletmelerinin birçoğunda teknoloji eskimiş olup, teknolojinin yenilenmesi için sektöre Türk yatırımlarının gelmesi devlet yetkilileri tarafından arzulanmaktadır.

Beyaz Rusya’dan irtibata geçen Türk asıllı müşteri toptan bazda kuruyemiş ve kuru meyve çeşitleri ithal etmek istemektedir.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Beyaz Rusya’dan irtibata geçen bir Türk asıllı müşterinin ilettiği alım talebine ait metin aşağıda sunulmuştur:
Belarus'ta bulunan firmamızın kuruyemiş ihtiyacı için alım yapılacaktır;
aşağıda yazılan ürünlerin export ihraç fiyatlarını tarafımıza göndermenizi istemekteyiz.
tüm teslim ve ödeme şekillerine göre fiyatlandırınız.
1.fındık,fıstık,ceviz,yerfıstığı,leblebi ve drajeleri
2.kurutulmuş meyveler
3.kurutulmuş tropikal meyveler
4.kuru kayısı ve üzüm
not:koli,torba ambalaj bazında istenmekte olup gramajlı paketleme yapılmayacaktır.

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/339521_dried-fruits-price-inquiry-from-belarus

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir