”Bilişim teknolojileri bizim özümüz”

Turkcell Servis GM Yardımcısı Bayrakdar, Turkcell'in CELTIC Yönetim Kurulunun "tek" Türk üyesi olması dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Turkcell Servis ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, "Bilişim teknolojileri bizim özümüz. Kriz olsun, ne olursa olsun, biz bundan vazgeçmeyiz" şeklinde konuştu.

Turkcell'in, Telekomünikasyonda Avrupa'nın Liderliğinin Sürdürülmesi İçin İşbirliği (CELTIC) Yönetim Kurulunun "tek" Türk üyesi olması dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Bayrakdar, Avrupa'nın telekomünikasyon alanındaki Ar-Ge stratejilerine ve geleceğine yön veren takımın bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bayrakdar, Turkcell'in, Telefonica, France Telecom, Alcatel-Lucent, Ericsson, Nokia Siemens Networks gibi Avrupa'nın önde gelen Ar-Ge kuruluşları ile birlikte AB'nin Ar-Ge politikalarına yön verdiğini belirtti.

Teknoloji ve inovasyon alanında hızla ilerleyen Turkcell'in bu konumunun hem Turkcell grup şirketleri hem de Türk Ar-Ge kuruluşları için önemli bir fırsat yarattığını ifade eden Bayrakdar, bunun faydalarını önümüzdeki yıllarda net bir şekilde göreceklerini söyledi.

Türkiye için bilişim Ar-Ge'sinin çok önemli olduğuna inandıklarını belirten Bayrakdar, "İnsan kaynağı ve kalitesi olduğu için Türkiye'nin patlama yapacağına inanıyoruz. Yazılım Ar-Ge'si yapmak için hiçbir zaman ortam bu kadar uygun olmamıştı. Önümüzdeki 10-15 yılımızı çok iyi değerlendirmemiz lazım" diye konuştu.

Bayrakdar, telekomünikasyon alanında Ar-Ge yapan firmaları bir araya getiren küme yapısı CELTIC'e yılda ortalama 20-25 proje başvurusu yapıldığını, projelerin yüzde 75-80'inin fonlandığını, 2004-2008 arasında onaylanan proje sayısının 70, fonlama miktarının da 500 milyon avro olduğunu bildirdi.

Turkcell'in yer aldığı CELTIC projelerinin Servery, CBDP ve LOOP olduğunu belirten Bayrakdar, "Biz şu anda stratejik olarak bu işe baş koymuş durumdayız. Bunlar öğrenmeye çalıştığımız işler. Biz artık direksiyona geçtiklerimiz olsun istiyoruz. Bilişim teknolojileri bizim özümüz. Kriz olsun, ne olursa olsun, biz bundan vazgeçmeyiz. Biz firmalara 'gelin birlikte proje geliştirelim' diyoruz" şeklinde konuştu.

CELTIC Yönetim Kurulu Toplantısı

Verilen bilgiye göre, Turkcell'in 10 ülkeden 13 kuruluşla birlikte çekirdek kadrosunda yer aldığı CELTIC Yönetim Kurulu Toplantısı Türkiye'de yapıldı.

Telekomünikasyon alanındaki AB projelerinin değerlendirildiği CELTIC Yönetim Kurulu Toplantısı ve Telekomünikasyon Kümesi Etkinliği, 12-14 Kasım 2008 tarihleri arasında oluşumun "tek" Türk üyesi olan Turkcell'in İstanbul'daki genel merkezinde ve Gebze'deki Turkcell Teknoloji binasında gerçekleştirildi.

CELTIC kümesi üyelerinin Türk telekomünikasyon ve yazılım sektörü mensuplarıyla bir araya geldiği toplantılarda, 2009 yılında başlatılacak araştırma projelerine kamudan mali destek sağlama olanakları değerlendirildi. Toplantıda, Türkiye'nin, CELTIC bünyesinde yürüttüğü araştırma faaliyetlerini artırması kararına varıldı.