Bingöl'de ceviz dikene 'alım garantisi'

Kentte bozulmuş orman alanlarında ceviz fidanı yetiştirenlere alım garantisi verilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİNGÖL - Bu konuda Bingöl'ün pilot bölge seçildiğini bildiren Yılmaz, "Vatandaşlarımız buraya ceviz ağaçları ekecek. Ayrıca bozulmuş orman alanlarında ceviz fidanı yetiştiren vatandaşlarımıza alım garantisi vereceğiz. Bu vatandaşlar için gelir artırma anlamında çok önemli bir adımdır" diye konuştu.

Bozulmuş

Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılmak üzere Bingöl'de bulunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Serdar Atalay, Eroğlu ve Yılmaz'a belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Burada gazetecilere bir açıklama yapan Bakan Eroğlu, Bingöl'e sadece ziyaret maksadıyla gelmediğini belirterek, bakanlığına bağlı kurumlarla koordinasyon kurulu toplantısı yapacaklarını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, yapacakları toplantıda, Bingöl'e neler yapılacağını planlayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bunun dışında biz buraya 12 tane taşkın koruma tesisi yaptık. Ama esas itibariyle bizim taşkın koruma göleti değil aynı zamanda ağaçlandırma alanında burada çok ciddi bir seferberlik yapıyoruz. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip, bu bölgede gerek bozuk ormanlık gerek ağaçlandırılabilecek hazineye ait arazileri tespit edeceğiz ve bunların listesini çıkaracağız. Buraları, vatandaşlarımıza gelir getirecek şekilde 49 yıllığına fidanı da dahil olmak üzere ceviz bahçesi olarak vereceğiz. Kredi isterse hibe şeklinde olacak. Bu yetkiyi de Bingöl Valiliğine vereceğiz ve bu çalışma Türkiye'de ilk defa Bingöl'de başlatılacak."

Cevize alım garantisi verilecek

Devlet Bakanı Yılmaz da bozulmuş orman alanlarının değerlendirilmesi amacıyla söz konusu alanların vatandaşlara yap-işlet-devret yoluyla verileceğini söyledi.

Bu konuda Bingöl'ün pilot bölge seçildiğini bildiren Yılmaz, "Vatandaşlarımız buraya ceviz ağaçları ekecek. Ayrıca bozulmuş orman alanlarında ceviz fidanı yetiştiren vatandaşlarımıza alım garantisi vereceğiz. Bu vatandaşlar için gelir artırma anlamında çok önemli bir adımdır" diye konuştu.