BMC için tek teklif Ethem Sancak'tan

BMC'ye tek teklifi 725 milyon lira ile Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Es Mali Yatırım ve Danışmanlık verdi. Teklif, muhammen bedelin 260 milyon lira altında

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'nun BMC ihalesi ES Mali Yatırım ve Danışmanlık Anonim Şirketi tarafından 540 milyon TL'lik teklifle başladı.

985 milyon Türk Lirası ihaleye katılım bedeliydi. Komisyon Başkanı teklifin çok düşük olduğunu ve artırılması gerektiğini söyledi.

 Ethem Sancak'ın sahibi olduğu şirket teklifi 550 milyon liraya yükseltti. Komisyon başkanı yeniden değerlendirilmesini istedi.

Bir yorum yapmak istediğini söyleyen Ethem Sancak, şu ifadeleri kullandı:

"BMC ülkemiz için çok önemli bir marka. Kaç zamandır sizin uzmanlar da işin içinde ve bu firma 3-4 yıldır çalışmıyor. Ayağa kaldırılması için de çok büyük bir sermaye gerektiriyor. 5-6 aydır bu işle ilgilendiğimi beyan ediyorum. Bir çok kere gelip inceledik. Bizim kendi açımızdan belirlediğimiz ekonomik değer. Ancak yine de daha mantıklı yaklaşım açımızdan teklifimizi 650 milyon liraya çıkarıyoruz."

Ethem Sancak'ın konuşması sırasında ağzından yanlışlıkla 700 milyon TL ifadesini kaçırmasının ardından komisyon başkanı gülerek 700 milyon TL'ye çıkartılmasını istedi. Sancak  komisyon başkanının bu talebi sonrası fiyatı 700 milyon TL'ye yükseltti.

Sancak'ın son teklifi 725 milyon TL

Verilen aranın ardından devam eden ihalede Sancak teklifi ilk olarak 710 milyon TL'ye daha sonra da son teklif olarak 725 milyon TL'ye çıkardı.

Sancak, "Sayın başkan, 725 milyon lirayla kapatalım" dedi.

Komisyonun uygun bulursa cuma günü pazarlık aşamasına geçilecek.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Holding'den yönetimini devraldığı ağır ve zırhlı araç üreticisi BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satış ihalesini, yüksek katılım sağlanması amacıyla 10 Nisan'dan 30 Nisan tarihine (bugüne) ertelenmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir