Borç - Alacak Yönetimi nakit sıkıntısına çözüm getirmeyi amaçlıyor

Türk Barter Sistemi'nin başlattığı 'Borç ve Alacak Yönetimi', banka faizlerinden kaçınan işletmelerin yöneldiği bir sistem olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Barter'ın, geliştirdiği "Borç - Alacak Yönetimi" uygulamasıyla ekonomik krizde şirketlerin nakit sıkıntısı sorununa çözüm getirmeyi amaçladığı bildirildi.

Türk Barter'den yapılan yazılı açıklamada, Türk Barter'ın başlattığı yeni uygulamayla reel sektörün borçlarını ve alacaklarını yeniden yapılandırdığı, bu yaklaşımla, finansal açıdan yetersizliğe düşmüş ancak mal veya hizmetle ödeme kabiliyeti olan şirketlerin Türk Barter ile anlaşarak borçlarını alternatif ticaret ve finans sistemi barter ile ödeyebildikleri, alacağı olan şirketlerin de nakit sıkıntısına düşmüş firmalardan alacaklarını bu sistemle karşılayabilecekleri belirtildi.

Barter yaklaşımında firmaların mal veya hizmet sunmadan teminat vererek "Borç - Alacak Yönetimi" talebinde bulunabildiği dile getirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Türk Barter Sisteminde şirketlerin borçları hemen ödendiğinden, şirketler ağır faiz yükünden kurtulabiliyor. Kendi dinamikleri ve özgün yapısı içinde ele alınan her firma, kamuoyuna duyurulmadan Türk Barter Sisteminde değerlendiriliyor.

Borç – Alacak Yönetimi modeli, ekonomik krizi güç birliği yaparak aşmaya karar veren 4 bine yakın Türk Barter firması ile yapılan ortak çalışmayla oluşturulmuş bir sistemdir. Bu sistemle Türk Barter, firmalara destek kredisi sağlayıp şirketlerin bu darboğazdan geçmesini sağlıyor."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Sırrı Şimşek, reel sektörün, mevcut kaynaklarının tıkanması, iç talep daralması ve beraberinde yaşanan durgunluk ile ciddi bir sıkıntı içine girdiğini belirterek, reel sektörün yaşadığı arz ve talepteki problemlerin giderilememesinin, ekonominin her kesimindeki kurumları çeşitli çıkış yolları aramaya yönelttiğini kaydetti.

Ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde Türk Barter olarak üzerinde durmaları gereken en önemli konulardan birinin nakit sıkıntısı yaşayan işletmelerin borç ve alacak yönetimi sorunu olduğunu düşündüklerini dile getiren Şimşek, şöyle devam etti:

"Sıcak paranın dönmediği piyasamızda işletmelerin değil borç ödemek, işlerini bile devam ettiremediklerini gördük. Türk Barter Sistemi'nin başlattığı 'Borç ve Alacak Yönetimi', banka faizlerinden kaçınan işletmelerin yöneldiği bir sistem olacak. Türk Barter Sistemi'nde borç yapılandırması yapan şirketlerin, borcunu geri ödeyebilecek potansiyeli olması gerekir. Ayrıca şirketlerin, müşterilerinden tahsil edilemeyen borçlarını, Türk Barter metoduyla tahsil edilmesi de sağlanıyor. Türk Barter olarak başlattığımız 'Borçlar – Alacaklar Türk Barter'a devredilir, rahat edilir' kampanyamızla şirketleri nakit sıkıntısı yaşamamaya davet ediyoruz."