Borsa 34.500'ün üzerinde dengelendi

Bugün 420 puanlık bantta hareket eden Bileşik Endeks, günü 58 puan artıda tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Dar bantta sıkışık seyrine bugün de devam eden İMKB, günü 58 puan artışla 34.595 puandan kapattı. Gün sonunda işlem hacmi 1 milyar 896 milyon TL olarak gerçekleşti.

Dış piyasalardaki temkinli duruş, yurtiçi piyasanın da hareket kabiliyetini sınırlamaya devam ediyor. Bugün 420 puanlık bantta hareket eden Bileşik Endeks, en düşük 34.450, en yüksek 34.870 puanı gördü.

ABD'de TÜFE Mayıs ayında yüzde 0.3 artış beklentisine karşın 0.1 artış gösterirken, çekirdek TÜFE yüzde 0.1 ile beklentiler dahilinde arttı. Gevşek seyrin ağırlık kazandığı ABD piyasasında bu akşam TSİ 20:00'de ABD Başkanı Obama'nın yeni mali reform planına yönelik açıklamaları bekleniyor. Yurtiçinde ise IMF Başkanı'nın Bakan Babacan'la bugün yapacağı görüşme takından takip ediliyor.

Diğer yandan Merkez Bankası faizi beklentilerin biraz üzerinde, yarım puan indirdi. Dün yüzde 12.85 bileşikten kapanan 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilin faizi ise bugün yönünü aşağı çevirdi. Gösterge faiz günü yüzde 12.50 seviyesinden kapattı.

Güne sakin başlayan dolar ise gün sonuna doğru yukarı yönlü hareketini bir miktar hızlandırdı. Sabah 1.5450 TL seviyelerinde seyreden dolar, gün sonunda 1.56 TL'nin üzerine çıktı. Kapalıçarşıda dolar 1.5600 TL'den, euro 2.1620 TL'den işlem gördü.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.