Borsa günü sakin kapattı

Gün içinde 47.300-47.600 dar bandında yatay görünüm izleyen endeks yüzde 0.8 prim yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

İSTANBUL - Bayram tatilinin ardından açılışını alıcılı yapan ve akabinde gelen satışları 47.150 düzeyinde karşılayan endeks, ilk seansta bir ara 47.751 puana kadar yükselse de gün içinde 47.300-47.600 dar bandında yatay görünüm izledi. İMKB günü 388 puan artıda 47.549 puandan kapatırken hisse senetlerinde ortalama yüzde 0.82'lik bir artış oldu. Gün sonunda gerçekleşen işlem hacmi ise 2 milyar TL oldu.

Hafta içinde iniş çıkışlar yaşayan yurtdışında bugünde kararsız görünüm etkili oldu.

Yeni günde zaman zaman eksiler yaşansa da endekslerde hafif alımlı işlemler etkili olurken ABD borsalarının eksili işlem görmeye başlamasıyla endeksler karışık görünüm sergilemeye başladı.

ABD doları, G-20 zirvesinden önce euro karşısında bir yılın en düşük seviyesine indi. ABD Doları euro karşısında 1,4840 doları görürken diğer önemli para birimleri karşısında da değer kaybetti.

Bugün piyasalar TSİ saat 21:15'de Fed'in açıklayacağı faiz kararını bekliyor. Fed'in faizlerde bir değişikliğe gitmemesi bekleniyor. Öte yandan piyasalar G-20 zirvesini takip etmeyi sürdürüyor.

Para piyasalarına gelindiğinde ise haftanın ilk günü düşen emtia fiyatlarıyla talep gören dolar bugün euro karşısında bir yılın en düşük seviyesine indi.

Yurtiçinde gün sonunda 1.4850 TL seviyesinden el değiştiren dolarda bankalararası piyasada valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.4825/1.4865 TL seviyesinde. Euro/Dolar paritesi şu sıralarda 1.4772 seviyesinde hareket ederken Dolar/Yen 91.44 seviyesinde. 

Öte yandan 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymetin bileşik faizi günü dengeli yüzde 9.03 seviyesinden kapattı. Bileşik faizde yarına valörlü işlemlerde yüzde 8.95 seviyesinden geçildi. Gösterge kıymet geçen haftayı yüzde 9.12 seviyesinden kapatmıştı.

****

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.