Borsa satışlarla yeniden gevşedi

İMKB-100, ilk seansı 102 puan ve yüzde 0.22 değer kayıpla 46.449 puandan tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Güne yükselişle başlayan endeks, yurtdışında satışların artmasıyla tekrar eksiye geçti. Ulusal-100, ilk seansı 102 puan ve yüzde 0.22 değer kayıpla 46.449 puandan tamamladı.

Hisse senetleri piyasası, özellikle Çin'deki toparlanmanın etkisiyle güne alıcılı başladı. 47.255 puana kadar süren yükseliş hareketi, bir ara satışların armasıyla terse döndü.  Borsa aşağı yönlü harekette ise en düşük 46.202 puanı gördü. Satışların hız kesmesiyle yeniden artıya geçmeye çalışan piyasada ilk seans 894.3 işlem hacmi ile geçildi.

İlk seans sonunda ABD vadeli işlemlerde ortalama yüzde 0.7 kayıp yaşanırken, Avrupa endekslerinde geri çekilme yüzde 1’i aşmış durumda. Özellikle TSİ 17:00'de açıklanacak ABD'de ISM İmalat Endeksi piyasaların seyri açısından önemli görülüyor. Ağustos ayı ISM İmalat Endeksi verisinin 50.7 seviyesinde gelmesi bekleniyor.

Bu arada Çin'de imalat sanayi endeksi 54'e yükseldi. İmalat sanayindeki bu toparlanma, ağustos ayında yüzde 20'nin üzerinde kayıp yaşayan Çin borsasının bir miktar toparlanmasına katkı yaptı. Öte yandan Euro Bölgesi'nde ise ağustosta imalat sektörü PMI 48.2 olarak açıklandı.

Dolarda yön yukarı döndü

Güne 1.50 TL seviyesinin altında başlayan dolar, yurtdışına da bağlı olarak yönünü yukarı çevirdi. Kapalıçarşıda 1.5050 TL’den el değiştiren dolar, interbank işlemlerde 1.51 TL’yi gördü. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.4335’e gelirken, Dolar/Yen 93.15 düzeyinde seyrediyor. Yurtiçinde ise Euro 2.1570 TL seviyesine kadar çıktı.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda, 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 9,73 seviyesinde işlem görüyor. Gösterge faiz dün yüzde 9.67 bileşik seviyesinden günün tamamlamıştı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.