Brightstar ve Smile Holding'den ortak şirket

Brisgstar Türkiye adıyla kurulan ortak girişim telekom, internet, medya ve eğlence alanında mobil ürün ve servisler temin edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Brightstar Corp. ve Doğan Yayın Holding iştiraki Smile Holding, Brightstar Türkiye adıyla yeni bir ortak girişim (joint venture) şirketi kurdu.

Brightstar ve Smile Holding'in ortak yazılı açıklamasında, yeni oluşumun, Smile Dağıtım'ın Türkiye genelindeki 650 Smile dükkanına telekom, internet, medya ve eğlence alanında mobil ürün ve servisler temin edeceği bildirildi. Brightstar'ın, entegre tedarik zincir çözümlerini yeni ortak girişime sunarak, satın alma, cihaz ve kategori yönetimi ve tedarik zinciri operasyonlarındaki global uzmanlığından Smile Dağıtım'ın organize ve büyüyen perakende zincirinin yararlanmasını sağlayacağı kaydedildi.

Brightstar Corp. Başkanı Marcelo Claure yaptığı değerlendirmede, Brightstar'ın global tedarik zincir ve dağıtım uzmanlığını Türkiye ve Doğu Avrupa'ya taşımasından ve ilk olarak Smile Holding ile kurdukları ortak girişimi destekleyerek, Smile'ın operasyonel performansının ve perakende faaliyetlerinin gelişimini sağlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Gelecek nesil tedarik zinciri çözümlerini bütün pazara sunarak Brightstar'ın pozisyonunu daha ileriye taşıyacağız" dedi.

Doğan Yayın Holding Başkanı ve Smile Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ da, Brightstar'ın geniş dağıtım, lojistik ve tedarik zinciri çözümleri alanlarındaki uzmanlığının, tüm Türkiye'deki Smile dükkanlarında ve bayilerde ürün ve katma değerli servislerin bulunurluğunu arttıracağına inandıklarını belirtti.