BTB, kadınları iş hayatına hazırlıyor

Bursa Ticaret Borsası, KOSGEB işbirliğiyle düzenledikleri uygulamalı girişimcilik eğitimleri kadınları iş hayatına hazırlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-  Bursa Ticaret Borsası’nın (BTB) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle 15-19 tarihleri arasında düzenleyeceği uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin ikincisi BTB Toplantı Salonu’nda başladı.

BTB Toplantı Salonu’nda KOSGEB Eğitmeni Türker Duran tarafından verilen ve 30 kursiyerin katıldığı eğitimde KOSGEB’in desteklediği ve desteklemediği sektörler, destek kapsamları ve tutarları, girişimciliğin temel kuralları gibi konuların üzerinde duruldu.

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı KOSGEB işbirliğiyle düzenledikleri uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde kadınların katılım oranına dikkat çekti. Bu sene ikincisi gerçekleştirilen eğitimlere katılan 30 kursiyerin 14’ünün kadın olduğunu belirten Matlı, “Türkiye’de kadın girişimci sayısı her geçen gün artıyor. Bu artışta BTB olarak çorbada tuzumuz olduğu için gururluyuz. 2023 hedeflerine kadınların iş dünyasındaki ağırlığının artmasıyla daha da kolay ulaşacağımıza inanıyorum. Bu açıdan yeni fikirleri olan kadın girişimcileri cesaretlendirmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Eğitimler 19 Ağustos tarihine kadar devam edecek ve toplam 32 saat sürecek. BTB ve KOSGEB tarafından birlikte düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan ve projeleri onaylanan girişimciler, 2 bin TL İşletme Kuruluş Desteği, 18 bin TL Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği ve 30 bin TL de İşletme Giderleri Desteği olmak üzere 50 bin TL’si geri ödemesiz üst limiti 100 bin TL olan desteklerden yararlanabilecek.