Buca Ege Giyim OSB'de istihdam 15 bine çıkacak

Halen 66 fabrikanın faaliyette olduğu Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yıl 31 fabrika daha üretime başlayacak. Bunlar dışında kalan 38 parselin de 5 yıl içinde devreye girmesiyle bölgede sağlanan istihdam 15 bine yükselecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ahmet USMAN

İZMİR - Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS), ekonomideki yavaşlamaya rağmen büyümesini sürdürüyor. Halen 66 fabrikanın üretim yaptığı bölgede 5 bin kişiye istihdam sağlanırken, 31 fabrikanın da inşaatı devam ediyor. Bu fabrikaların da devreye girmesi ile bölgedeki istihdam sayısı 10 bine yaklaşırken, ticaret hacmi de katlanacak. Yeni yılda doğalgaza da kavuşacak olan bölge, İzmir şehir merkezine en yakın organize sanayi bölge olma özelliği de yatırımcıların ilgi odağı oldu. 

BEGOS Bölge Müdürü Timuçin Öner, bölgelerinin bu yıl da hızla büyümeye devam edeceğini söyledi. Ekonomideki yavaşlamaya rağmen şehir merkezine en yakın OSB olmaları ve yatırımcılara birçok avantaj sağlamaları nedeniyle tercih edilen bir bölge olduklarını anlatan Öner, “Bölgemizde halen 66 fabrika üretim yapıyor. İnşaat halinde olan fabrika sayısı ise 31. Şu anda bölgemizde 5 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Ayrıca yatırım yapılabilecek 38 parselimiz bulunuyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde bölgemizin tamamının fabrikalarla dolacağını planlıyoruz” dedi. 

Bölge sanayicilerinin maliyetlerini en aza indirmek ve rekabette bir adım öne çıkmaları için bu yıl içinde doğalgaz altyapı yatırımlarını tamamladıklarını ve yeni yılın ilk ayından itibaren bölgedeki tesislerin doğalgaz kullanmaya başlayacağını ifade eden Öner, şöyle konuştu:

“Altyapı yatırımlarımızın yüzde 90’ını tamamladık ve ayrıca fiber optik altyapımızı da hazırladık. Tüm üye fabrikalarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla bölgeyi 24 saat izleyecek mobese kamera sistemini bu yıl  kuracağız. Bölgede 6 bin 500 metrekarelik alanı otopark olarak düzenleyerek bölge trafiğini rahatlattık. Bölgemizde yeni spor alanları ve sosyal tesisler için 300 bin TL bütçe ayırdık. 2015 yılında bu projeyi de hayata geçireceğiz. 1 ve 2. bölgelerde de çalışanların ihtiyaçlarını karşılamak için büfe kuracağız.” 

Bölgelerinde bütün parsellerin tahsisli olduğunu ve BEGOS olarak 8 yeni parsel oluşturmak için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na müracaat ettiklerini anlatan Öner, şöyle konuştu:

“Son dönemde piyasalardaki sıkıntılara rağmen, bölgemize yatırımlar son hızıyla sürüyor. Biz de sanayicilerimize en hızlı, etkili, çözüm odaklı ve şeffaf bir şekilde hizmet veriyoruz. Bölgemizde İZKA işbirliği ile Mesleki Eğitim Merkezi kurduk. Her dönemde 12 kursiyeri meslek ve iş sahibi yaparak mezun ediyoruz, ayrıca bu merkezi daha sonra sürekli eğitim merkezi haline dönüştürmek istiyoruz. Bölgemizde yatırımlar tamamlandığında 130’un üzerindeki fabrikada 10 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacağız. Özellikle kadın çalışanlarımız için kreş ve anaokulu projemizi tamamladık. Bu yıl da bu projemizi hayata geçireceğiz.”

'İzmir OSB’lerine 3. bölge teşviki istiyoruz'
 
İzmir’deki teşvik sıkıntısının sürekli dile getirildiğini ancak bugüne kadar sonuç alınmadığını anlatan Öner, yeni yılda en azından boş olan İzmir’deki sanayi parsellerinin tamamının üretime geçerek istihdamı sağlayana kadar Manisa’daki gibi 3. bölge teşviklerden yararlanmasını istediklerini söyledi. Bu konuda Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’ın iyileştirme yapılacağı yönündeki sözlerinin umut verici olduğuna dikkat çeken Öner, teşvik için zaman geçirilmeden karar verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.