Bursa'da son 2 ayda 700 firma faaliyete geçti

BTSO Başkanı Burkay, kentte kısa zamanda faaliyete geçen 700 firmayla birlikte, Bursa'nın ekonomideki performansıyla Türkiye'nin lider şehirlerinden biri olduğunu ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentte son 2 ayda 700 firmanın faaliyete geçtiğini belirterek, "Bu rakam, Türkiye'deki birçok odanın toplam üye sayısından fazla. Bu, Bursa ve Türkiye nin geleceğine duyulan güvenin bir sonucudur." ifadesini kullandı.

Burkay, BTSO hizmet binasında, 2017 de odaya üye olan iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, 37 bin üyesiyle büyük bir aile olan odanın 51 meslek komitesi ve 20 sektörel konseyi bulunduğunu kaydetti.

Kentin Türkiye'nin üretim ve ihracat merkezi olduğuna dikkati çeken Burkay, "Bursa'da son 2 ayda 700 firma faaliyete geçti. Bu rakam, Türkiye'deki birçok odanın toplam üye sayısından fazla. Bu, Bursa ve Türkiye'nin geleceğine duyulan güvenin bir sonucudur. Ülke ve kent ekonomimize güç katan müteşebbisleri yürekten kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bursa'nın ekonomideki performansıyla Türkiye'nin lider şehirlerinden biri olduğunu aktaran Burkay, şöyle devam etti,

"Bursa ve Türkiye için çok önemli projeleri hayata geçirdik. Rekabet şartlarının gittikçe zorlaştığı dünyada, üyelerimizi güçlendirecek birçok çalışma ve proje yürütüyoruz. Firmalarımızı uluslararası rekabette söz sahibi yapacak bu projelerden tüm üyelerimizin yararlanmasını istiyoruz. Küresel Fuar Acentesi Projesi ile 4 bine yakın iş dünyası temsilcisini 100'ün üzerinde yurt dışı organizasyonuyla buluşturduk. Ticari Safari Projesi ile de 9 bin 500'e yakın yabancı firma temsilcisini Bursalı firmalarla bir araya getirdik. Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında fuarlara katılan her firmaya KOSGEB ile önemli destekler veriyoruz. Bu organizasyonlarla firmalarımızın dış ticaretini artırarak rekabetçi kimliğini güçlendiriyoruz. Sektörlerimizin gündemindeki konularını rapor halinde bakanlarımıza ve ilgili kurumlarımızın en yetkili isimlerine sunuyoruz. Bu taleplerimiz, Ankara'da hızlı bir şekilde karşılık buluyor. Bu noktada firmalarımızın katkıları ne kadar güçlü olursa, çalışmalarımız da o kadar verimli olacaktır."