Bursa'da toplu ulaşıma zam

Bursa'da otobüs ve hafif raylı sistem taşıma ücretlerine yapılan yüzde 15’lik zammın uygulanmasına başlandı. Bursaray ve otobüslerde tam yolcu taşıma ücreti 2 lira 25 kuruştan 2 lira 60 kuruşa yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulu, 28 Ekim’de yaptığı toplantıda, otobüs ve Bursay taşıma ücretlerini arttırdı.

Yeni tarifenin uygulanmasına bu sabahtan itibaren başlandı. Böylece, Bursaray ve otobüslerde tam yolcu ücreti 2 lira 25 kuruştan, 2 lira 60 kuruşa, indirimli yolcu ücreti ise 1 lira 50 kuruştan, 1 lira 85 kuruşa yükseltildi. Tek binişlik kısa hat kart ücreti 4, uzun hat ücreti 5 lira lurken, tüm gruplar için aylık kart 200 lira olarak belirlendi.

Yeni tarifeye göre , Orhangazi-Bursa 7 lira 25 kuruş, Orhangazi- Gemlik 4 lira 25 kuruş, Orhangazi-İznik 7 lira, Yenişehir Otogarı- Kestel İstasyonu 8 lira, Yenişehir Otogarı 9 lira, İnegöl- Bursa Doğu Aktarma merkezi 6 lira 50 kuruş, İnegöl-Bursa Terminali 10 lira, Üniversite-Terminal bir lira 90 kuruş, Mustafakemalpaşa Otobüs Terminali- Küçük Sanayi İstasyonu 9 lira, Karacabey Otogarı- Küçük Sanayi İstasyonu 7 lira 50 kuruşa yükseltildi.