Bursa'da yatırımcı sayısı artıyor

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'da son 4 yılda 800 yeni ihracatçı kazandıklarını ve 3 ayda bin yeni şirketin açıldığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Türkiye ortalamasının iki katı üzerinde ihracat gerçekleştiren Bursa'nın 4 yılda 800 yeni ihracatçı kazandığını vurgulayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ilde açılan şirket sayısında da artış gözlendiğini kaydetti.

Bu yılın ilk 3 ayında bin yeni şirketin açılış yaptığını vurgulayan Burkay, BTSO bünyesindeki 51 Meslek Komitesi ve 20 Sektör Konseyi ile hem Bursa hem de Türkiye ekonomisini büyütmeye gayret ettiklerini ifade etti.

Müşterek Komiteler Toplantısı ve Mart Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan İbrahim Burkay, referandum sürecini de değerlendirdi. Referandum arefesinde başta Avrupa ülkeleri ve ABD olmak üzere ticaretin yoğun olduğu birçok ülkede Türkiye aleyhinde olumsuz siyasi kampanyalar yürütüldüğünü dile getirdi.

"Türkiye'nin İmaj Kampanyası'nı destekliyoruz"

Bursa iş dünyası olarak "zaferin cephanesi üretimdir" anlayışı ile Türkiye için çalışmaya ve üretmeye kararlılıkla devam edeceklerini dile getiren Burkay, "Ekonomi Bakanlığımızın ticaret hacmimizin yüzde 40'ını oluşturan 7 ülkeyle başlattığı, Türkiye'nin İmaj Kampanyası'nı bizler de destekliyoruz. Kader birliği yaptığımız yabancı dostlarımızın vereceği mesajlar, ülkemizin güven algısına ilişkin tehditleri de bertaraf edecektir. Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yeniden ekonomik hedeflere odaklanmamız, Türkiye'mizin yeniden atılıma geçmesini sağlayacaktır" diye konuştu.

"Değişimleri iyi okumalıyız"

Tüm bunlarla birlikte küresel risklerin de artmaya devam ettiğini dile getiren Burkay, "Birçok ülkenin seçimlerini yenilediği bu süreçte kartlar yeniden dağıtılıyor. Yeni dengeler tesis ediliyor. Tüm dünya ekonomilerini yakından ilgilendiren bu değişim süreci tamamlandığında doğru zamanda doğru hamleleri yapan ülkeler rekabet avantajını da eline geçirmiş olacak. Bizler de bu değişimleri iyi okumalı ve buna göre pozisyon almalıyız" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir