Bursa'nın 250 büyük firması 6 Eylül'de açıklanacak

Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti olan Bursa'da her yıl gerçekleştirilen "İlk 250 Büyük Firma Araştırması" tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından firmaların 2015 yılı verilerine dayandırılarak hazırlanan "Bursa ilk 250 Büyük Firma Araştırması"nın sonuçları, 6 Eylül Salı günü açıklanacak.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti olan Bursa'da her yıl gerçekleştirilen "İlk 250 Büyük Firma Araştırması" tamamlandı.

Bursa ve ilçelerindeki firmaları kapsayan ve 19 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirilen araştırma, firmaların 2015 yılı içinde gerçekleştirdikleri net iç ve dış satış tutarları esas alınarak yapılıyor. Araştırmada, firmaların katma değerleri, öz sermaye tutarları, net aktifleri, vergi öncesi dönem karları, ihracatları, personel sayıları ve üretimden satışları da kendi aralarında sıralamaya tabi tutuldu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, araştırmanın, kent ekonomisi ve firmaların gelişimiyle ilgili önemli bulgular ve veriler ortaya koyduğunu belirtti.

Bursa'nın, ülke ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri olduğunu vurgulayan Burkay, şunları kaydetti:

"Odamız tarafından 1997 yılından bu yana gerçekleştirilen araştırma, kent ekonomimizin yıllar içerisindeki değişim ve gelişimini ortaya koyan önemli bir veri kaynağı oluşturuyor. Araştırmamız kent ve ülke ekonomimizin gelecek hedeflerine liderlik edecek olan firmalarımızın ve sektörlerimizin de profilini ortaya çıkartıyor. Araştırma daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kent ekonomisi ve firmaların gelişimi adına önemli bulgular ortaya koyuyor. Bursa ülkemizin ekonomik anlamda lokomotif kenti olmayı sürdürüyor. Son bir yılda yaşadığımız tüm olumsuz gelişmelere rağmen 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' vizyonumuzla kent olarak üretmeye devam edeceğiz."

Burkay, araştırma sonuçlarının 6 Eylül Salı günü açıklanacağını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir