Bütçe görüşmelerinde 2 hafta geride kaldı

Komisyonda görüşmeleri süren 2018 yılı bütçesinde iki haftalık çalışma geride kaldı. Müzakerelerin 23 Kasım'da tamamlanması, Genel Kurul görüşmelerine aralık ayının ikinci haftası geçilmesi planlanıyor. Komisyon Başkanvekili Erdinç, "Görüşmeler, hem daha sakin hem de daha verimli ilerliyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri devam eden 2018 yılı bütçesinde iki haftalık çalışma geride kaldı. Görüşmelere iki hafta daha devam edilecek.

Yaklaşık 800 milyar lirayı bulan bütçe büyüklüğünün görüşmelerine, 24 Ekim Salı günü, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın 2018 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 Yılı Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunumunu yapmasıyla başladı.

30 Ekim Pazartesi günü Bütçe ve Kesinhesap Kanunu tasarılarının Geneli ve Sayıştay tezkerelerinin görüşüldüğü bütçe maratonunda, sırasıyla TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların bütçe, kesinhesap ve sayıştay raporları üzerinde tartışıldı. İki haftalık süreçte 22 birleşim gerçekleştirilirken görüşmelerde 115 saatlik çalışma da geride kalmış oldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili Mehmet Şükrü Erdinç, çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Görüşmeler, geçtiğimiz yıllara nazaran hem daha sakin hem de daha verimli çalışmalarla ilerliyor. Komisyon görüşmelerini 23 Kasım'da Maliye Bakanlığının bütçesinin görüşmeleriyle tamamlamayı tahmin ediyoruz" dedi.

Komisyon çalışmalarının önümüzdeki hafta 7 bakanlığın bütçe görüşmeleri ile devam edeceğini kaydeden Erdinç, çalışma takviminin geçen yıla nazaran biraz daha geniş zamana yayıldığını belirti. Erdinç, geçtiğimiz yıl hemen her gün iki bakanlığın bütçesinin görüşüldüğünü, bu yıl ise haftada iki gün iki bakanlığın bütçesinin görüşüldüğünü söyledi.

Erdinç, 2018 yılı bütçesinin Genel Kurul görüşmelerinin ise aralık ayının ikinci haftasında başlanacağını kaydetti.