Büyükekşi: Kurda istikrar istiyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıların volatiliteden zarar ettiğini belirterek, "İhracatçı kurda seviyenin korunmasını bekliyor, çünkü fiyat yaparken kurda istikrar görmek istiyor. Gelişmeleri yakından ve dikkatle izliyoruz" dedi.

Büyükekşi yaptığı açıklamada, reel sektörde ihracat, üretim, istihdam konularında olağanüstü herhangi bir hareketlilik olmadığı halde para piyasasındaki gelişmeler sonrasında döviz kurunda dalgalanma yaşandığını ifade ederek, şunları aktardı:

"En son yaptığımız ve 20 Ağustos'ta kamuoyu ile de paylaştığımız ihracatçı eğilim anketinde; ihracatçılarımız, ihracatın artması için en başta döviz kurunun dengede olması gerektiğini beyan etti. Rekabetçi kur seviyesi olarak doların 1,90 ve sepetin de 2,20 civarında olması gerektiği ortaya çıktı. İhracatçılar volatiliteden zarar ediyor. İhracatçı kurda seviyenin korunmasını bekliyor, çünkü fiyat yaparken kurda istikrar görmek istiyor. Gelişmeleri yakından ve dikkatle izliyoruz."