Büyüme hedefi riske girdi

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük sanayi üretimi rakamlarını değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, sanayi üretimindeki tablonun, 2012'de GSYİH'daki yüzde 3,2'lik büyüme hedefinin gerçekleşmesinin riske girdiğine işaret eder nitelikte olduğunu belirtti.
 
Küçük, 2012 yılı aralık ayı sanayi üretimi verileriyle ilgili yaptığı açıklamada, sanayi üretiminin ağustos ayından başlayarak bir ay azalıp, bir ay artan istikrarsız bir seyir içine girdiğini kaydetti.
 
2012 yılının kasım ayındaki yüzde 11,3'lük yüksek artışı takiben, aralık ayındaki yüzde 3,8'lik azalış ile kapandığına işaret eden Küçük, şunları kaydetti:
''Yıllık ortalama artış da yüzde 2,3 gibi düşük bir oranda gerçekleşmiştir. İmalat sanayi üretimi 2012'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,8, ikinci çeyreğinde yüzde 3,1 ve üçüncü çeyreğinde de yüzde 2,2 oranlarında artmıştı. Son çeyrekte ise artış beklenin altında seyrederek yüzde 0,8'de kaldı.
Sanayideki bu tablo, 2012'nin son çeyreğinde GSYİH'daki büyümenin beklenenin altında kalacağına ve yılın tamamı için hedeflenen yüzde 3,2'lik oranın gerçekleşmesinin riske girdiğine işaret eder niteliktedir.''