Cadbury Kent, yüzde 27'lik pazar payı ile 'lider'

Cadbury Kent, hediyelik ve ikramlık çikolata, şeker ürünlerinde yüzde 27 pazar payı ile lider durumda bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KOCAELİ - Cadbury Kent, Ramazan Bayramı öncesi şeker ve çikolata alanında iki yeni ürünü piyasaya sunacak.

Cadbury Kent Genel Müdürü Ahjaz Khan, Firmanın Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki üretim tesislerinde düzenlenen basın toplantısı düzenledi. Hediyelik ve ikramlık çikolata, şeker ürünlerinde 400 milyon liralık pazar payı olduğuna dikkati çeken Khan, şunları söyledi:

"Bu pazardaki satışların yüzde 90'ını bayram dönemleri oluşturuyor. Ürünlerin yüzde 30'u hediye, yüzde 70'i ise ikram ürünleri olarak tüketiliyor. Hediyelik ve ikramlık ürünlerde yüzde 27 pazar payı ile lider durumdayız. En yakın rakibimizin pazar payı ise yüzde 18. Şeker pazarında da yüzde 55'lik pazar payına sahibiz. En yakın rakibimizin Pazar payı sadece yüzde 6."

Ekonomik krizden etkilemediklerini, hedeflerinde şaşma olmadığını belirten Khan, yılda 40 bin ton üretim ve yaklaşık 150 milyon liralık ihracat yaptıklarını kaydetti.

İki yeni tat piyasaya sürülecek

Cadbury Kent Pazarlama Koordinatörü Nalan Özgür, "Bayramların vazgeçilmez tadı olan Kent"in geleneksel lezzet haline gelen şeker ve çikolatalarına yeni tatlar eklediğini söyledi.

Yeni ürünlerin Ramazan Bayramı öncesi piyasaya sürüleceğini bildiren Özgür, yeni ürünlerinin farklı zevklere hitap edeceğini vurguladı.

Özellikle yeni ürünleri Kent Caramela ile iddialı olduklarını dile getiren Özgür, "Sütlü çikolata kaplı Kent Caramela bayramın yıldızı olacak. Bu ürünümüz için tüketicilerle test yaptık ve büyük beğeni topladı. Bayramda piyasaya süreceğimiz bir başka ürünümüz ise Kent Choc Draje de üzümlü ve bademli seçenekleriyle tüketicilerin vazgeçilmezlerinden olacak" dedi.

Firma olarak bayramlara yönelik özel çalışma yaptıklarını belirten Özgür, "Bayramlar için bir yıl önceden hazırlıklara başlıyoruz. Bir sonraki bayram için şeker üretimimiz 10 ay, reklam filmi çalışmalarımız da 7 ay önceden başlatılıyor. Bayramlar bizim için çok önemli" diye konuştu.