Çağrı merkezlerinde teşviğe devam

Çağrı merkezlerinde istihdam teşvik süresi 2018'e kadar uzatılırken, bu sürede teşvik kapsamına giren illerin sayısının da artması sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çağrı merkezleri sektöründe istihdamı teşvik süresini uzattıklarını belirterek, "Türkiye'de çağrı merkezleri sektörü şu anda 40'tan fazla ilde 70 bine yakın gencimize istihdam sağlıyor. Bu sektörde istihdamın beş yıl içinde 100 bin kişiye ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile çağrı merkezleri sektöründe istihdam teşvikini 2018'e kadar uzattıklarını ifade etti. Söz konusu kararla yalnızca teşvik süresinin uzatılmadığına işaret eden Yıldırım, aynı zamanda teşvik kapsamına giren illerin sayısının artmasının da sağlanarak, sektörün daha fazla desteklenmesnini temin edildiğini bildirdi.

Yıldırım, yeni teşvik uygulamasında istihdam edilen kişi üzerinden faydalanılacak olması ve işverenin çalışan başına aylık 60 lira civarında avantaj elde edeceğinin altını çizerek, “Bu teşvikler ile çağrı merkezlerindeki istihdam oranlarının daha da hızlı artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yıldırım, çağrı merkezi sektöründeki büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, her şehirde üniversite olması nedeniyle nitelikli eleman istihdamının kolaylaştığını söyledi. Yıldırım, "Türkiye’nin sahip olduğu bilgi ve iletişim teknolojilerinin altyapı kalitesi ve kapasitesinin yüksekliği nedeniyle bölgesinde çağrı merkezi üssü olmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye’nin teknolojik yetkinliği en gelişmiş pazarlara bile hiç sorun yaşamadan hizmet verebilecek gelişmişliktedir" diye konuştu.