Canikli: Koro halinde bir kampanya var

Dolar/TL'deki yükselişi değerlendiren Canikli, "Birileri kuru kullanarak, dalgalanma oluşturarak, faizlerin yükseltilmesini talep ediyor. Koro halinde 'faizi artırın' şeklinde bir kampanya var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, A Haber'de katıldığı canlı yayında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dolar/TL kurundaki hareketleri değerlendiren Canikli, "Birileri kuru kullanarak, dalgalanma oluşturarak, faizlerin yükseltilmesini talep ediyor. Koro halinde 'faizi artırın' şeklinde bir kampanya söz konusu, faizin artırıp artırılmayacağını Merkez Bankası belirler, bu konuda baskıya pabuç bırakmayız" dedi.

Canikli, "Belirli bir amacı sağlamak amacıyla, bir takım gösteregler - kur olduğu gibi- bu amaçla baskı için kullanılmaya çalışılıyorsa, bu doğru değil, şu ana kadar ekonomi direndi, bundan sonra da direnecek" diye konuştu.

Dolarda yeni atak: 3.73'ü geçtiDolarda yeni atak: 3.73'ü geçti

'Hanehalkı döviz talep etmiyor'

Türkiye'nin düşük bir dolarizasyon ortamında olduğunu ifade eden Canikli, "Buradaki en büyük gücümüz milletimizin inanılmaz sağduyulu yaklaşımıdır, hanehalkı döviz talep etmiyor. Kurdaki hareketlenme enflasyona büyük ölçüde yansıdı, eski yıllara göre çok düşük oranlarda" değerlendirmesini yaptı.

"Enflasyon, hedefin altında bile kalabilir"

2016 enflasyonu beklentilerin üzerinde yüzde 8,53 olarak açıklandı. Canikli bu konuda, "2017'de enflasyon hedeflerini yakalayacağız, herhangi bir sapma meydana gelmeyecek. Reel sektör bu gelişmelerden olumsuz etkilenmeyecek, her türlü tedbiri aldık. Bu yıl kurun enflasyon üzerindeki etkisi minimum seviyede kalacaktır. Enflasyonun hedefin altında bile kalması muhtemeldir" dedi.