Çankırı sanayi potansiyelini harakete geçirirse...

Geleneksel Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 92’inci durağı Çankırı oldu. Toplantıda söz alan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, banka olarak Çankırılı KOBİ’lere 15,6 milyon TL kredi verdiklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÖZÜM ÖRS

ÇANKIRI - Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Çankırılılara 57,4 milyon TL kredi desteği aktarıldığını belirterek, “Bu kredinin 15,6 milyon TL’sinden KOBİ müşterilerimiz yararlandı” dedi. 

Garanti Bankası’nın DÜNYA Gazetesi ile birlikte düzenlediği Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 92’inci buluşması Çankırı’da gerçekleşti. DÜNYA Gazetesi Başyazarı Osman Saff et Arolat’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Garanti Bankası’nın 197 milyar TL aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük ikinci özel bankası olduğunu belirtti. Çankırılılara 57,4 milyon TL kredi desteği aktarıldığını belirten Karadere, “Bu kredinin 15,6 milyon TL’sinden KOBİ müşterilerimiz yararlandı” dedi. Bunun yanı sıra, Çankırı’da 609 adet üye işyerinin bulunduğunu dile getiren Karadere, 15,1 milyon TL mevduat büyüklüğüne ulaşıldığını söyledi. 
Çankırı’nın sanayi odaklı potansiyelini harekete geçirerek ciddi kazanımlar elde edebileceğini belirten Nafiz Karadere, üniversite ve fabrika yatırımlarıyla çehre değiştiren ve yeni bir kimliğe bürünen ilin, doğru sosyal ve kültürel adımları atarak Anadolu’daki en farklı örneklerden biri olabileceğini bildirdi. Karadere, “Tüm bunları bölgesel gelişim stratejileriyle desteklerse, Çankırı’nın önündeki engelleri aşarak ekonomide söz sahibi olabileceğine inanıyoruz” dedi. 
OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, OSTİM’de 17 sektörde, 139 iş kolunda, 5 bin işletmenin bulunduğunu belirterek OSTİM’in kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi aktardı. Toplantıda, Sosyolog Dr. Özlem Ünsal, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İİBF Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat da birer konuşma yaptı.