CarrefourSA 3 yılda 7 bin kişi alacak

CarrefourSA GM Vicaire, hem organik şekilde hem de süpermarket zincirlerinin satın alımıyla büyümeye devam ediceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire, Türkiye'de hem organik şekilde hem de süpermarket zincirlerinin satın alımıyla büyümeye devam ediceklerini belirterek, 3 yıl içinde 7 bin kişilik istihdam yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Mevcut ekonomik ortam ve enflasyona karşı başlattıkları çalışmalara ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Vicaire, Türkiye'deki 15. yılını kutlayan CarrefourSA'nın bu süreçte 2 milyar YTL yatırım yaptığını bildirdi. Halihazırda 36 ilde 148 mağaza ve 7 bin çalışan ile hizmet verdiklerini ve Türkiye'de üretilen 750 adet özmarkalı gıda ürününün satışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Vicaire, "Türkiye'de iddialı bir şekilde büyümeye devam edeceğiz" dedi. Bunun için gerekli güçlü bilanço yapısına sahip olduklarını söyleyen Vicaire, 2008 yılında 100 milyon YTL'den fazla yatırımla, 3'ü hipermarket, 35'i süpermarket olmak üzere 38 mağaza açtıklarını söyledi.

Vicaire, önümüzdeki 3 yıl içinde hem kalifiye hem vasıfsız işgücüne fırsat yaratacak şekilde 7 bin kişilik istihdam yaratmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Büyümeye hem organik şekilde hem de süpermarket zincirlerinin satın alımıyla devam edeceğiz" dedi. Global ekonomik gelişmelerin sektöre etkilerini de değerlendiren Vicaire, halihazırda içinde bulunulan zor ortamın, ister istemez tüketici algısında menfi etki gösterdiğini, bu konuda algılama şeklinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Aile bütçesini koruma kalkanı

CarrefourSA'nın büyümesini enflasyona karşı savaşarak ve indirimler yoluyla sağladığını belirten Vicaire, bunun için her hafta 400 bin ürünün fiyatını kontrol ederek en uygun fiyatları sağlamaya, CarrefourSA markalı ürünlerle, ulusal markalı ürünler kalitesinde yüzde 15-20 daha ucuz fiyatlar sunmaya çalıştıklarını anlattı.

Vicaire, "Aile bütçesini koruma kalkanı" adlı kampanyaları hakkında da bilgi vererek, bu kampanya ile tüketicilere 3 aşamalı bir taahhütte bulunduklarını ifade etti. CarrefourSA Genel Müdürü Vicaire, temel gıda ürünlerinde her gün en ucuz ürün garantisi verdiklerini, Carrefour markalı ürünlerde fiyatlarını en az 3 ay için dondurduklarını, tüketiciyi markalı ürün fiyatlarında korumak için fiyat takip sistemlerini güçlendirdiklerini, bu kapsamda da daha ucuzunu bulana 10 kat fazlasını geri ödemeyi taahhüt ettiklerini anlattı.