Çatı tadilatı ile yüzde 50 tasarruf

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz, çatı tadilatı ve yalıtım ile faturalarda yüzde 50 tasarruf sağlanabileceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, çatı ve binalarda yapılacak tadilat ve yalıtımlar ile enerji faturalarında yüzde 50’ye varan oranda tasarruf sağlanabileceğini, ayrıca su sızıntıları, rutubet, küf, kötü koku, romatizma, solunum yolu ve deri hastalıkları gibi sorunlara karşı da önlem alınabileceğini belirterek, bu uygulamalar için en uygun mevsimin başladığını açıkladı.

Kış mevsiminin geride kalmasıyla birlikte binalarda yapılacak tadilat uygulamaları için en uygun dönem başlamış oldu. ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. NazımYavuz, bütçesini ve sağlığını önemseyenlerin bu dönemi fırsat olarak görmesi gerektiğini belirterek, “Çatı ve binada yapılacak tadilat ve yalıtım uygulamaları enerji harcamalarında yüzde 50’ye varan tasarruf sağlarken, birçok sağlık sorununa karşı da tedbir alınmış olur. En yüksek verim ve fayda elde etmek için doğru malzeme, sisteme uygun projelendirme ve uzman kişilerce uygulama gerekir” dedi.

Türkiye’de 7 milyon çatının yalıtımı yok

Türkiye’deki yapı stoğunun önemli bir bölümünde yalıtıma ihtiyaç duyulduğunu belirten Yavuz, şunları söyledi:

“Yalıtımı olmayan çatılar, binaların kat adetlerine bağlı olarak ortalama yüzde 30 oranında enerji israfına neden oluyor. Bu oran yüzde 50’ye kadar çıkabiliyor. Tüketicilerin faturaları hem yaz, hem kış aylarında gereksiz yere kabarıyor. Binadaki yalıtım uygulamasının en yüksek performansa ulaşması için mutlaka çatı yalıtımı ve tadilatı da yapılmalıdır. Isınan hava yükseldiği için binalar en çok çatılardan enerji kaybediyor. Türkiye’de yaklaşık 7 milyon çatının yalıtım ve tadilata ihtiyaç duyduğunu tahmin ediyoruz. Yalıtımsız çatılar, bugünkü çatıların kalitesini sağlamaktan çok uzaktalar ve tüketicilere zarar veriyor.  Modern çatı ve yalıtım, tasarrufla birlikte su sızıntıları, rutubet, küf, kötü koku, romatizma, solunum yolu ve deri hastalıkları gibi sorunlara karşı da koruma sağlar.”

Bu konularda ilginizi çekebilir