Çelik-İş greve gidiyor

Sendika, MESS'e bağlı Metalum Tüp Sanayi AŞ, Maysan Mando Amortisörleri ve Çelikord AŞ iş yerlerinde grev kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çelik-İş Sendikası, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasına (MESS) bağlı Metalum Tüp Sanayi AŞ, Maysan Mando Amortisörleri ve Çelikord AŞ iş yerlerinde grev kararı aldı.

Sendika Genel Başkanı Cengiz Gül, yaptığı açıklamada, 15 Ocak'ta MESS ile başlayan grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yasal süre içerisinde anlaşılamadığını belirtti.
Çelik-İş Genel Yönetim Kurulunun, 14 Mayıs'ta, MESS'e bağlı Metalum Tüp Sanayi AŞ, Maysan Mando Amortisörleri ve Çelikord AŞ iş yerlerinde grev kararı aldığını ifade eden Gül, bütün toplu sözleşme sürecini şeffaf yürüttüklerini ve alın terinden başka hiçbir sermayesi olmayan işçilerin hak ettiği ücreti alması için gerekli özveriyi gösterdiklerini vurguladı.

Gül, şunları kaydetti:
"Sendika olarak endüstriyel ilişkileri çok iyi biliyoruz. Hesaplarımızı çok iyi yapıyoruz, tek amacımız işçinin hak ettiği ücreti alması. Bu süreç içerisinde birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Biz, sendika olarak işçi arasında hiçbir ayrım yapmayız, hepsinin alın teri için mücadele ederiz. Biz sendikacılığı meslek değil unvan olarak gören sendikacılarız. Bu çerçevede ilkelerimizden asla taviz vermeden, sağlam ve dik durarak, diklenmeden yolumuza emin adımlarla siz emekçi kardeşlerimle beraber yürüyeceğiz. Alın terimizin karşılığını mücadele ederek alacağız. Bu konuda sendikal birliktelikten yana tavır sergileyerek, MESS grup toplu iş sözleşmesinde diğer sendikalarla beraber mücadele edeceğiz."