Cenevre Otomobil Fuarına Hyundai'den 3 yeni model

Şirket, bu yıl 79'uncusu düzenlenen fuarda 3 yeni modelini görücüye sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Hyundai, bu yıl 79'uncusu düzenlenen ve kapılarını 5 Mart'ta halka açacak olan Cenevre Otomobil Fuarında yeni SUV aracı hakkında ipuçları veren HED-6 konseptini, Avrupalı şehir otomobili i20'nin üç kapılı versiyonunu ve i30 Blue'da sunulmaya başlanacak çevre dostu dur-kalk teknolojisini tanıtacak.

Hyundai'den yapılan açıklamaya göre, standın gözdesi şirketin Avrupa Tasarım Merkezinde hazırlanan HED-6 konsept aracı olacak.

Tüm dünyaya 3 Mart'taki basın günüyle tanıtılacak araç, İstanbul, Paris ve Londra gibi büyük şehirlerin kültürel yapılarından esinlenilerek geliştirildi.

Hyundai'nin, geçtiğimiz Ekim ayındaki Paris Otomobil Fuarında tanıttığı B-Segmentindeki yeni otomobili i20'nin üç kapılı versiyonu da ilk kez görücüye çıkacak.

Dinamik ve sportif görünümüyle farklı bir seçenek oluşturacak üç kapılı i20'nin yılın ikinci çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulması bekleniyor.

Rölanti Dur-Kalk teknolojisi

Açıklamada, ayrıca, Hyundai'nin, Çek Cumhuriyeti fabrikasında üretime alacağı Blue serisi için, ''dünyada ilk kez'' seri üretim bir otomobilde uygulanacak olan ISG (Idle Stop and Go – Rölanti Dur-Kalk) isimli dur kalk teknolojisini tanıtacak. Şehir içi kullanım için tasarlanan bu sistemde araç durduğu zaman motor da otomatik olarak duruyor.

1.6 benzinli motora uygulanan sistem yüzde 7 oranında yakıt tasarrufu sağlarken CO2 salınımını da 142 g/km;ye kadar düşürüyor. ISG sistemi, i30 ile birlikte yıl ortasından itibaren Avrupa;da sunulacak ve daha sonra diğer modellere de uygulanmaya başlayacak.