”Cep telefonu şirketlere katma değer sağlıyor”

Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu GMY Yener, Turkcell'in kurumsal müşterilere, iş süreçlerinde maliyetleri azaltan, verimliliği artıran hizmetleri hakkında bilgi verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ESKİŞEHİR - Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, cep telefonunun, konuşmanın dışında şirketlerin kendi iş modelleri içinde yer alabilecek evrensel kimlik, para birimi, konum bilgisi ve evrensel ölçüm birimi gibi kavramlarla da şirketlere katma değer sağladığını söyledi.

Yener, Turkcell tarafından Eskişehir Anemon Otel'de düzenlenen, "İşTcell İşte Başarı" konulu seminerde yaptığı konuşmada, kurumsal müşterilere, iş süreçlerinde maliyetleri azaltan, verimliliği artıran hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Turkcell olarak toplam iletişim çözümü sunduklarını ifade eden Yener, şöyle konuştu:

"Sim kart dediğimiz telefonlarımızı giren o küçük kartlar sesin dışında da birçok işleve sahipler. Telefonlar artık sadece konuşmak için değil çok değişik fonksiyonlara sahipler. Biz de bunu anlatıyoruz. Bu fonksiyonlar şirketlerin birçok işini daha iyi yapmalarına olanak sağlıyor. Bir sim kart alo demenin dışında kimlik olabiliyorlar. Biz buna evrensel kimlik diyoruz. Devletten aldığınız elektronik imzayı cep telefonunun içindeki sim karta yükleyebiliyorsunuz. Turkcell bunu yapabiliyor. Şirketler çalışanlarına elektronik imza vermiş oluyorlar. O elektronik imza ile şirket çalışanları kurumlarıyla uzaktan her türlü iletişimi rahatlıkla yapabiliyorlar."

Yener, sim kartların ödeme aracı olabildiğine de değinerek, "Nasıl ki cebimizden para vererek kontör ve dakika yüklüyoruz, aynı şekilde aynı kontör ve dakika geriye dönüştürülerek paraya çevrilebiliyor. Bunun yanında kredi kartlarımızı cep telefonunun içindeki sim kartlara yerleştirerek, birden bire ödeme aracı haline geliyor telefonlar. Biz buna (evrensel para pirimi) diyoruz. Sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde geçerli mobil cüzdanınızı yanınızda taşıyorsunuz" bilgisini verdi.

Gerçek zamanlı pazarlama

Sim kart ile evrensel konum bilgisi oluşturabileceğini ifade eden Yener, Turkcell'in 16 bin baz istasyonu ve 37 milyona yakın müşterisinin bulunduğunu anımsattı.

Bu 16 bin baz istasyonundaki iletişimi ve özelliği kullanarak her bir kişinin, arzın hangi noktasında olduğunu bildiklerini anlatan Yener, şöyle devam etti:

"Bu evrensel konum bilgisi öyle önemli hale gelebiliyor ki birden bire şirketlere yeni iş modelleri oluşturabiliyor. Çünkü Turkcell'in müşterisi olan 37 milyon kişi aynı zamanda bizim iş yaptığımız şirketlerin de müşterileri. Artık şirketler kendi müşterilerine geleneksel pazarlama aktivitelerinin dışında (mobil pazarlama) dediğimiz tekniklerle ürünler sunabiliyorlar. Geleneksel pazarlama yönteminde bir gazeteye ya da televizyona ilan verirsiniz, insanlar görüp ürününüzü tercih eder.

Artık cep telefonuyla direk adrese yönelik pazarlama çalışmaları yapabiliyorsunuz. Biz buna (gerçek zamanlı pazarlama) diyoruz. Şirketler mobil pazarlama yöntemini kullanarak müşterilerine çok daha çabuk ulaşıp satışlarını artırmakta, giderlerini düşürmektedir."

Yener, sim kartın evrensel ölçüm bilgisine sahip olduğunu da ifade ederek, "Cep telefonu konuşmanın dışında şirketlerin kendi iş modelleri içinde yer alabilecek evrensel kimlik, para birimi, konum bilgisi ve evrensel ölçüm birimi gibi kavramlarla da şirketlere katma değer sağlıyor. Böylece, masraflar düşüyor ve satışlar artıyor"