Çiftçi kredi limitleri yükseltiliyor

Tarım Kredi Kooperatifleri, kredi limitlerini yükseltiyor; damla sulama kredilerine de 3 yıldan fazla vade getiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKKMB), kooperatif ortağı çiftçilere verilen kredi limitlerini yükseltiyor.

TTKKMB Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, kredi limitlerinin yükselmesi konusunda çalışmalara başlandığını belirterek, tarımsal üretimin gelişimi çerçevesinde damla sulama kredilerine de 3 yıldan fazla vade olanağı sağlanacağı müjdesini verdi.

TTKKMB'nin kredi limitleri ile ilgili düzenlemenin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. Programa göre bu yıl kooperatif ortağı çiftçilere toplam 2,2 milyar liralık bir kredinin kullandırılması hedefleniyor.

Sübvansiyonlu kredi uygulamasının 2004 yılından bu yana sürdüğünü hatırlatan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Yıldırım, modern damlama sulama sistemleri konusunda sıfır faizli olmak üzere diğer kredi konularına göre yüzde 7 - 13 faiz aralığında sübvansiyonlu kredi kullandırıldığını ifade etti. Yıldırım ayrıca  2005 yılından bu güne kadar hububat ve bakliyat destekleme ödemelerine aracılık ettiğini de vurguladı.

Yıldırım, kooperatif ortaklarına  genel ihtiyaç, tohumluk, kimyevi gübre, zirai ilaç, hayvancılık, akaryakıt, fide gibi 1 yıl vadeli işletme kredileri ile zirai alet, seracılık, hayvan edindirme, ağırlıklı teçhizat gibi 3 yıl vadeli yatırım kredisi kullandırıldığını da sözlerine ekledi.