Çimsa'nın 2008 net karı 76.2 milyon lira

Şirketin geçen yılki toplam gelirinin 610 milyon lira olarak gerçekleştiği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Çimento ve hazır beton kuruluşu Çimsa, 2008 yılı net karını 76,2 milyon lira olarak açıkladı.

Çimsa'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin geçen yılki toplam gelirinin, yüzde 6,2 artışla 610 milyon lira olarak gerçekleştiği bildirildi.

Şirketin 2008 yılı net karının 76,2 milyon lira olduğu ifade edilen açıklamada, 1,8 milyon ton çimento ve klinker ihraç eden Çimsa'nın, Türkiye toplam çimento ve klinker ihracatının yüzde 13'ünü gerçekleştirdiği belirtildi.

Çimsa'nın 2008 yılında hazır beton alanında yaptığı yatırımlarla bu iş kolundaki cirosunu yüzde 40, ihracat gelirlerini ise bir önceki yıla göre yüzde 47 arttırdığı vurgulandı.

Sonuçları değerlendiren Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, şunları kaydetti:

"Küresel ekonomik çalkantıların tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sert etkilerini hissettirdiği bir dönemde, başarılı sonuçlar elde ettik ve hedeflerimize ulaştık. Bu yıl, hazır beton başta olmak üzere yaptığımız yatırımlar etkisini mali tablolarımızda göstermeye başladı. Ağırlaşan ekonomik koşullara rağmen, hedeflemiş olduğumuz operasyonel karlılığa ulaştık.

 Esnek üretim yeteneğimiz sayesinde pazar dinamiklerine hızlı bir şekilde yanıt verebiliyoruz. Geleceğe yönelik olarak alternatif senaryolar üzerinden yapmış olduğumuz planlarımız ile 2009 ve sonrasında da yeni başarılara imza atacağımıza inanıyor, bir yandan da, maliyetlerimizi ve risklerimizi dikkatli bir şekilde yönetiyoruz. Böylelikle, rekabetçi ve verimli bir kurum olarak, hissedarlarımızın yatırımlarına değer katıyor, ekonomiye istikrarlı bir şekilde katkı sağlamaya devam ediyoruz."

Ekonomik göstergelerin 2009 yılının zor bir yıl olacağına işaret ettiğini dile getiren Hacıkamiloğlu, gerçekleştirdikleri ihracat rakamları için, "İhracatımız 150 milyon doları geçti" dedi.