Coca Cola İçecek'ten 1.8 milyar YTL net kar

Şirket yılın 9 ayında satışlarını yüzde 17 artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Coca-Cola İçecek Üst Yöneticisi (CEO) Michael A. O'Neill, 2008 yılının ilk 9 ayında net satışların yüzde 17 artışla 1.828 milyon YTL olduğunu belirtti.

O'Neill açıklamasında, satış hacminin giderek zorlaşan ekonomik krize rağmen oldukça etkileyici olduğunu ifade ederek, yüzde 10 artışla 428 milyon ünite kasaya ulaştığını ve net satışların yüzde 17 artışla 1.828 milyon YTL olduğunu bildirdi.

O'Neill, "İyi performans gösteren" Türkiye'de ise satış hacminin yüzde 10 artış gösterdiğini vurguladı.

Michael A. O'Neill, şunları kaydetti:

"2008'in ilk 9 ayında, Türkiye operasyonlarımız çok iyi performans gösterirken uluslararası operasyonların sonuçları orta vadeli beklentilerimizin altında kaldı. Orta Asya'daki sonuçlarımız üçüncü çeyrekte de düşük seyretmeye devam ederken, Orta Doğu bölgesi iyi performans gösterdi. Tüm bu olumlu haberlere rağmen, küresel finansal krizin işimize etkilerini hissetmeye başladık. Diğer endüstriler kadar olmasa da, alkolsüz içecek sektörünün de bir dereceye kadar etkileneceğini tahmin ediyoruz."

O'Neill, 2009 yılında likidite daralması ve tüketici güveninin gözle görülür ölçüde azalmasının getireceğini zorluklara karşı, sağlıklı büyümeyi devam ettirecekleri konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içerisinde olduklarını da belirtti.