D. Anadolu'daki madenler için araştırma istemi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
ANKARA - AK Parti, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki maden kaynaklarının durumunun tespiti ve değerlendirilmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.  
 
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve 82 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, Türkiye'de madenlerin saflaştırılması ve çeşitlendirilmesi için parmakla gösterilecek kadar az tesis bulunduğu belirtildi. 
 
Madenlerin uç ürünlere dönüştürülmesi için teşvik verilmesi ve kaynak zayiatının önlenmesi gerektiği vurgulanan gerekçede, "Böyle gidilmesi durumunda zengin ve yüksek kaliteli yeraltı kaynaklarımız hızla tüketilecek ve madencilikte dışa bağımlılığımız artacak" denildi.  
 
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yatırım yapabilecek ve bölgenin kalkınmasında lokomotif olabilecek önemli yeraltı kaynağı bulunduğuna işaret edilen gerekçede, bölgedeki maden kaynaklarının geniş ölçekte araştırılabilmesi, verimli şekilde değerlendirilmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis Araştırması açılması gerektiği kaydedildi. 
 
Gerekçede, komisyon raporunun bölgede yapılacak nitelikli yatırımlar için yol gösterici, iyi bir fizibilite, planlı ve programlı alt yapı çalışması olabileceği ifade edildi.