Deniz uçağı ilgi gördü, seferler artıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Bursa ile İstanbul arasındaki ulaşımın süresini 18 dakikaya indiren "Deniz Uçağı" seferleri, yoğun talep dolayısıyla 17 Nisan'dan itibaren günde 4'ten 6'ya çıkarılacak.
 
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ulaşım yatırımları zincirinin en önemli halkalarından biri olan ve 1 Nisan'da başlayan Deniz Uçağı seferleri, Bursa ile İstanbul arası ulaşımın süresini 18 dakikaya düşürdü.
Salı hariç haftanın her günü Haliç'ten iki, Gemlik'ten iki olmak üzere günde 4 sefer yapan Deniz Uçağı, yüzde 100 doluluk oranıyla şimdiye kadar 600'e yakın yolcu taşıdı.
Deniz Uçağını tercih edenlerin sayısının sürekli artması üzerine 17 Nisan'dan itibaren sefer sayılarının artırılmasına karar verildi.
Yeni düzenlemeye göre, Deniz Uçağı, Haliç'te, Kadir Has Üniversitesi Caddesi'ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri yanında yer alan iskeleden 09.00, 12.15, 18.00, Gemlik Limanı'ndan ise 09.45, 13.00, 18.45 saatlerinde havalanacak.
 
"Gerektiğinde sefer sayısı daha da artırılabilir"
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce başladıkları deniz otobüsü seferlerinde 100 bin yolcu hedefine yaklaştıklarını, Deniz Uçağındaki yüzde 100 doluluk oranının da yapılan yatırımların doğruluğunu gösterdiğini bildirdi.
Zamanın çok değerli ve en önemli değer olduğuna dikkati çeken Altepe, "Gerek iş adamlarımız gerekse sık sık İstanbul'a gidip gelmek zorunda olan yöneticilerimiz, işlerini bir gün içinde halledebilmek için zamanla yarışıyordu. Ulaşımda Deniz Uçağını tercih edenlerin, bu yarışta bir adım öne geçme imkanı buluyor. Talepler üzerine seferler artırıldı. Gerektiğinde sefer sayısı daha da artırılabilir" ifadesini kullandı.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir