DenizBank'tan Kocaeli TO üyelerine kredi

Projeyle üyelerine düşük faizli kredi sağladıklarını anımsatan Keleş, nakit sıkıntısı çeken üyelerine 6 yıla varan vade olanağı sunduklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KOCAELİ - Kocaeli Ticaret Odası'nca (KOTO) üye işletmelerin nakit ihtiyacını karşılamak ve piyasaların canlanmasını sağlamak amacıyla Denizbank ile kredi protokolü imzalandı.

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Keleş, imza töreninde yaptığı konuşmada, "pazarın gerçek aktörleri" tüccarın içine girdiği finansman sıkıntısını gidermek amacıyla kaynak arayışlarını sürdürdüklerini belirtti.

Bu amaçla "Cansuyu Projesi" ile üyelerine düşük faizli kredi sağladıklarını anımsatan Keleş, şimdi de Denizbank ile benzer bir çalışmanın içine girerek, nakit sıkıntısı çeken üyelerine 6 yıla varan vadelerle kredi olanağı sunduklarını bildirdi.

Üyelerin kriz ortamındaki sıkıntılarına çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade eden Keleş, "Amacımız, yaptığımız çalışmalarla sorunları küçültmek ama pazarı da büyüterek piyasaları canlandırmaktır. İlk icraatımızın bu yönde olması KOTO'nun her zaman üyesinin ve piyasaların yanında olduğunu göstermektedir" dedi.

"Sermayenize Destek Kredisi"

Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertük ise oda üyelerine cazip koşullarla finansman desteği sağlamanın yanı sıra banka bünyesindeki tüm ürün ve hizmetlere de ulaşma imkanı sunduklarını, işletmelerin finansal ihtiyacına çözüm üretirken iş sahibinin bireysel yaşamını da kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Protokol kapsamında KOTO üyesi işletmelerin Denizbank'tan 72 aya varan vadelerle "Sermayenize Destek Kredisi" ve 36 aya varan vadelerle "Eşit Taksitli" kredi imkanını özel faiz oranlarıyla kullanabileceklerini ifade eden Ertürk, kredilerden yararlanmak isteyen kuruluşların üyesi bulundukları KOTO'dan alacakları belgeyle Denizbank İzmit Şubesine başvurmaları gerektiğini bildirdi. Ertürk, şunları söyledi:

"İşletmelerin mal ve hizmet alımları için sermaye ihtiyaçlarına uzun vadeli finansman opsiyonu sunan ilk kredi olarak konumlanan 'Sermayenize Destek Kredisi' işletmelere gayrimenkullerini teminat göstererek nakit ihtiyaçlarını 6 yıl vadeye kadar karşılama imkanı sağlıyor.

Öte yandan, KOTO üyelerine özel faiz avantajları (binde yirmiden daha düşük faizle) sunan Denizbank'ın bu yeni kredisi 500 bin TL'ye kadar 3 ay ödemesiz olarak kullanılabiliyor."

Konuşmaların ardından Keleş ile Ertürk, kredi protokolünü imzaladı.