DenizBank'tan selzedelere 'Destek Paketi'

İstanbul, Trakya ve güney Marmara bölgesinde yaşanan sel felaketinden zarar gören müşterilere özel paket hazırlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - DenizBank, İstanbul, Trakya ve güney Marmara bölgesinde yaşanan sel felaketinden zarar gören müşterilerine özel "Destek Paketi" hazırladığını duyurdu.

DenizBank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, söz konusu destek paketiyle, selden zarar görmüş tüm vatandaşlara, ekonominin can damarı konumunda olan işletmelere, ülke ekonomisi için kritik öneme sahip tarımsal üreticiye, ihtiyaç duydukları finansal desteği sağlamayı hedeflediklerini, mağdurların her zaman yanında olduklarını belirtti. Ateş, şunları kaydetti:

"Destek paketi kapsamında sel mağduru vatandaşlarımız ve müşterilerimizin gördükleri zararı hafifletmeye yönelik finansal çözümler sunuyoruz. Destek paketi ile mağdur vatandaşlarımızın acılarını bir nebze olsun dindirebilirsek, ne mutlu bize. Bu vesile ile sel felaketinde zarar gören herkese DenizBank ailesi adına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum."

Destek Paketiyle sunulan avantajlar

DenizBank açıklamasında, destek paketiyle sunulan avantajlara ilişkin şu bilgiler yer aldı:

"Sel mağdurları yüzde 0,99 faiz oranı ile yıl sonuna kadar ötelemeli 60 aya kadar vade imkanı ile masrafsız ve komisyonsuz sel kredisi kullanabilecekler.

Sel mağduru olan kart müşterileri, kart borçlarını yıl sonuna kadar öteleyerek ödemelerini 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren yapabilecekler.

Kredi kartı alışveriş faiz oranı da bu müşteriler için yıl sonuna kadar yüzde 2,28'e indiriliyor.

Sel mağduru olan ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi kullanmış DenizBank müşterilerinin borçları yıl sonuna kadar ötelenerek, taksitleri 1 Ocak 2010'a erteleniyor.

Ticari nitelikli kredilerin geri ödemeleri 1 Ocak 2010 tarihine kadar öteleniyor.

2009 hasat vadeli olan banka ödemeleri 2010 hasat dönemine ertelenebilecek veya ödemesini 3 yıl vadeye kadar hasat ödemeli olarak yeniden planlayarak yeni ödeme planı oluşturabilecek, 2009 yılı hasat döneminde ödeme vadesi gelen tarımsal yatırım kredi taksitleri 2010 hasadına kadar ertelenebilecek veya ilgili 2009 taksitini kalan taksit ödemeleri ile birlikte yapabilecekler."

DenizBank'ın Destek Paketinden yararlanmak isteyen sel mağdurlarının 16 Ekim 2009 Cuma gününe kadar, zararlarını belgeleyerek en yakın DenizBank Şubesine başvurmalarının yeterli olacağı bildirildi.