Denizbank'tan genç bankacılık projesi
Denizbank "Paso Denizbank" projesiyle 2010 sonuna kadar 50 bin gence ulaşmayı hedefliyor.
Denizbank, "Paso Denizbank" markası altında gençlerin bankacılık işlemlerine yönelik "gençlik bankacılığı projesini" hayata geçirdi.
Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Bahçeşehir Üniversitesinde projeye ilişkin düzenlenen tanıtım toplantısında, Türkiye nüfusunun yüzde 26'sının gençlerden oluştuğunu 15-29 yaş arası gençlerin sayısının 19 milyon civarında olduğunu ve 2,5 milyon öğrencinin üniversitede okuduğunu söyledi.
Ateş, Türkiye'deki 15-29 yaş arası genç nüfusun Norveç nüfusunun 4 katı, Avusturya nüfusunun 2,5 katı ve İsveç nüfusunun 2 katı olduğuna işaret ederek, her yıl 700 bin gencin işgücüne dahil olduğunu, ancak bunun 300-350 bin kadarına istihdam yaratılabildiğini, geri kalanın "işsizler ordusuna" katıldığını kaydetti.
Türkiye'nin yüzde 70'inin 15 yıl sonra çalışma çağında olacağına dikkati çeken Ateş, üniversitede okuyan öğrencilerin aylık ortalama harcama tutarının 600-615 lira olduğunu ve bunun üçte birinin kredi kartlarıyla yapıldığını, üniversitelilerin toplam harcama tutarının ise 22 milyar lira olduğunu ifade etti.
Soruları da yanıtlayan Ateş, gençlik bankacılığı projesi dahilinde kredi kartı verirken hiç kredi kartı olmayan öğrenciler için belli sorularla bir değerleme yapacaklarını ve limitlerin daha önce kredi kartı kullananlarla göre daha düşük tutulacağını, faiz oranında ise Merkez Bankasının belirlediği 2,80'in altında 2,50 civarında bir faiz uygulayacaklarını bildirdi.
Denizbank Perakende Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk de "Paso Denizbank"ta gençlerin bankacılık dışında da normal hayatlarındaki bazı ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini, projenin bankacılık ürünleri, Paso Bonus adını verdikleri özel kart, internet sitesi, özel şubeler ile eğitim kredilerinden oluştuğunu, "Paso kaptan hesap"taki paranın da otomatik olarak fon alınarak değerlendirileceğini anlattı.
Ertürk, Denizbank'ın marka yüzü olan Beyazıt Öztürk'ün de katılımıyla 15 üniversitede projenin tanıtımını yapacaklarını, ziyaret ettikleri her üniversitede bir öğrenciye tam burs vereceklerini söyledi.
Her 10 üniversite öğrencisinden birini Paso'lu yapmayı, 2010'da 50 bin, 5 yılda 300 bin gence ulaşmayı hedeflediklerini belirten Ertürk, proje kapsamında verilecek kredilerin aylık faiz oranının 1,12 civarında olacağını, kredi kartı ücretinde ise yıllık 40 lira alıyorken, proje ile verecekleri kartlardan 20 lira alacaklarını bildirdi.
Şovmen Beyaz: Vergi vermeyenlerin ilk 100 listesi açıklansın
Beyazıt Öztürk de ilk banka kartına üniversitede sahip olduğunu belirterek, "Babam emekli polis, annem de evhanımı olduğu için üniversitedeyken parayı Suudi Arabistan'da çalışan ağabeyim gönderiyordu" dedi.
Öztürk, üniversitelerdeki programlarda gençlere kredi kartının en doğru şekilde nasıl kullanılması gerektiğini de anlatmaya çalışacaklarını söyledi.
Vergi rekortmenleri listesinde yer almasına ilişkin bir soru üzerine ise Öztürk, "Vergi listesi işini anlamıyorum. Ben 100 lira kazanıyorum vergimi ödüyorum, memur da 10 lira kazanıyor ona göre vergisini ödüyor. Ben ödediğim vergi için ekstra birşey yapmıyorum. Bence Türkiye'de vergi verenleri değil, vermeyenlerin ilk 100 listesi açıklansın. O açıklandığında herşeyin daha güzel olacağına inanıyorum" diye konuştu.