Denizde e-bilet dönemi

İDO ve BUDO, zamandan ve basılı kağıtla arşivleme maliyetinden tasarruf etmek amacıyla e-bilet uygulamasına geçiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) yolcuları artık biletlerini internet üzerinden alabilecek. BUDO 29 Şubat ve İDO ise 1 Mart tarihiyle internetten bilet satışına başlıyor.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 1 Mart'tan itibaren Elektronik Bilet (e-Bilet) uygulamasıyla hizmet verilmeye başlanacak. Uygulamayla biletler, hangi satış kanalından alınırsa alınsın istenildiğinde "http://ebilet.ido.com.tr" adresinden PNR kodu ve soyadı bilgisi belirtilerek yazdırılabilecek. 

Ayrıca yolcular, İDO Mobil uygulamasından alınan biletlerin mobil biniş kartı kodlarıyla da seyahat edebilecek. 

Bilet işlemlerinin hızlandırılıp kolaylaştırılmasını sağlayacak uygulamayla, kağıt kullanımının azaltılarak doğaya katkı sağlanması da amaçlanıyor.

Uygulamayla yolcular, gişe ve acente gibi satış noktalarından ya da terminallerdeki İDOMATİK'leri kullanarak elektronik bilet ve biniş kartlarını bastırabilecek.

'Mutlu sona yaklaştık'

Bursa Deniz Otobüsleri, zamandan ve basılı kağıtla arşivleme maliyetinden tasarruf etmek için 29 Şubat itibarıyla "e-bilet" uygulamasına başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nisan 2014'te "e-fatura", Ocak 2015'te "e-defter"e geçilen BUDO'da, "e-bilet" için Ağustos 2015'te sözleşme imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (BURULAŞ), e-bilet projesini 29 Şubat'ta hizmete alarak, BUDO'da uygulamaya geçirecek.

BUDO'nun ardından, teknik hazırlıkların tamamlandığı BURULAŞ Havacılık'ta da e-bilet sistemi devreye alınacak.

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, e-bilet sürecinde mutlu sona yaklaştıklarını, bu sistemle dijital dünyada bir diğer hedeflerini daha gerçekleştireceklerini belirtti.

Fidansoy, e-biletle, ikinci nüsha biletlerin bastırılması ve arşivlenmesine ihtiyaç kalmayacağını kaydetti.

Uygulamayla BURULAŞ'ın hem zamandan hem de basılı kağıtla arşivleme maliyetlerinden tasarruf edeceği de bildirildi.