”Devlet kapısı zor kapısı olmamalı”

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Binada yapılan Yatırım Deste ve Tanıtım Ajansı toplantısında konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yatırımcıların başvurularının "Yatırım Ajansı"nın devreye girmesiyle daha hızlı sonuçlandığını belirterek, "Devlet kapısı zor kapısı olmamalı. Devlet kapısı çözüm kapısı olmalı. Bunu başarmakla inanıyorum ki bu ajansla birlikte girişimcilerimizi çok daha rahatlatacak" dedi.

Erdoğan, Başbakanlık Merkez Binada yapılan Yatırım Deste ve Tanıtım Ajansı toplantısında yaptığı konuşmada, Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansının kurulmasıyla birlikte artık yatırımcının yatırım aşamasında kapı kapı her kurumu dolaşmadığını ifade etti.

Erdoğan, "tek durak ofis' yaklaşımıyla küresel yatırımcıların sorunlarını hızlı ve kolay bir şekilde çözebildiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yatırımcılar tarafından ilgili kurumlarımıza yapılan uygun müracaatlar, yatırım ajansımızın devreye girmesiyle daha hızlı neticelenmektedir. Hala burada zaman zaman sıkıntılar yok mu? Var... Şu anda aramızda, bir çok bakan arkadaşımızın yanında bakanlık müsteşarı arkadaşlarım var. Kurumlarımızın başındaki arkadaşlarım var. Burada yine ifade ediyorum, bizim bu çalışmalarımızın çok daha hızlı bir şekilde devamı gerekiyor. Şu an da bile biz ulaşmamız gereken konuma bu alanda da ulaşmış değiliz. Hala bu tür oyalamaların olduğunu, ertelemelerin olduğunu, durmadan orta sahada top çevirenlerin olduğunu biliyorum, görüyorum. Ve bunların üzerine ısrarla gitmekte kararlıyız. Bunu da özellikle hatırlatıyorum. Çünkü bazı yatırımların gecikmesinin altında hala bu gerçekler yatıyor.

Bizim kurumlarımızın temsilcileri, bakanından, bürokratına kadar çözüm üretmeli, 'Bu gün git yarın gel' felsefesini bırakmalı. 'Şunu yaparsanız bunu hemen hallederiz' veya 'Şunu şu şekilde yapmanız mümkün mü?' Bunu demeli. 'Bu olmazsa hayır'... Bu kapılarda 'olmaz' yok. Burası oldurmak yeri. Bunu yapacağız. 'Şu şekilde olur' veya 'şunu şöyle yaparsanız bu olur'. Yol göstereceksin. Senin görevin bu.

Devlet kapısı zor kapısı olmamalı. Devlet kapısı çözüm kapısı olmalı. Bunu başarmakla inanıyorum ki bu ajansla birlikte girişimcilerimizi çok daha rahatlatacak. İnanıyorum ki o zaman Türkiye sadece bir güvenilir limanı olmaktan çıkacak. Bunun yanında iş yapılabilir bir ülke konumuna gelecektir."